Пт, 2024-03-29, 01:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 12 » Розвідка: окупанти готують наступ на сили АТО. ВІДЕО
15:11
Розвідка: окупанти готують наступ на сили АТО. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу жоден український солдат не загинув, а двоє дістали поранень, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу в результаті активних бойових дій ніхто з наших воїнів не загинув, двоє воїнів дістали поранень", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, 12 лютого, в Києві.

Лисенко зазначив, що незаконні збройні формування порушували режим тиші за всією лінії фронту, а найбільш напруженою обстановка була поблизу Горлівки і Донецького аеропорту.

"У Зайцевому в результаті обстрілу з боку бойовиків у своєму дворі дістав поранень місцевий житель, його госпіталізували до Дзержинська", - розповів Лисенко.

Спікер АП поінформував, що серія мінометних обстрілів відбулася в Пісках і Зайцевому. НЗФ ведуть вогонь як у світлу, так і темну пору доби.

На маріупольському напрямку неподалік Мар'їнки сили АТО були обстріляні 12 разів, переважно з гранатометів, а в Красногорівці противник застосував міномети калібру 82 мм і артилерійську установку ЗУ-23-2.

У розвідці заявляють, що РФ готує наступ на позиції сил АТО

На окуповані території Донецької та Луганської областей здійснюється постачання озброєння та боєприпасів, що свідчить про підготовку з боку Росії наступу на позиції сил АТО. Як передає УНІАН, про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, Головним управлінням розвідки виявляються факти прихованого постачання Росією озброєння, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів на територію України.

Зокрема, автомобільними шляхами впродовж тижня через пункт пропуску "Довжанський" заїхало близько 30 вантажівок з боєприпасами та військовим майном на військові склади так званого 2-го армійського корпусу бойовиків у Луганську, Красному Лучі та Стаханові. Це відбулось 6 лютого. А в районі населеного пункту Червоний Жовтень на Луганщині колони військової техніки та особового складу пройшли 8 лютого, зазначив Скібіцький.

Крім того, за його словами, залізницею за тиждень прибули 3 військових ешелони із Ростова-на-Дону до Іловайська. Вони доставили танки, БМП, самоходні артилерійські установки, гаубиці, військові автомобілі, близько 300 тонн боєприпасів і понад 300 тонн паливно-мастильних матеріалів.

"Також виявлено військовий ешелон, який доставив з Ростова-на-Дону до Харцизька біля 250 тонн боєприпасів", - сказав Скібіцький.

Він зробив висновок, що всі ці факти свідчать про підготовку Росії до наступу: "Таким чином Російська Федерація здійснює заходи по нарощуванню запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Не виключено, що йде активна підготовка до відновлення активних наступальних бойових дій".

Як відомо, минулого тижня через постійні обстріли з боку бойовиків НЗФ ОРДО було закрито КПВВ "Зайцеве", пропускний пункт поблизу Мар’їнки залишився єдиним у Донецькій області. На думку керівника української сторони СЦКК генерал-лейтенанта Андрія Тарана, бойовики обстрілюють КПВВ у Донецькій області, щоб змусити українську сторону закрити всі пункти пропуску, спричинивши гуманітарну катастрофу.

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу (11 лютого) один український військовослужбовець загинув, троє зазнали поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник. Також Мотузяник поінформував, що за добу вчинено 50 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків - всі на донецькому і маріупольському напрямках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, окупанти, розвідка, наступ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ