Сб, 2024-04-20, 17:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 4 » Розвідка попереджає про загрозу наступу бойовиків. ВІДЕО
20:01
Розвідка попереджає про загрозу наступу бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Бойовики на Донбасі готуються до бойових дій на Донецькому та Слов‘янському напрямках. Про це сьогодні, 4 серпня, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони на своїй сторінці у Facebook.

"Виявлено ознаки підготовки противника до бойових дій на Донецькому і Слов’янському напрямках ("Світлодарський виступ"). У період 4-8 серпня існує загроза активізації наступальних або рейдових дій з метою розширення підконтрольних територій", - йдеться у повідомленні.

Також, повідомляє розвідка, продовжується ведення бойовиками розвідки сил АТО. Зокрема, зафіксовано вихід розвідувальної групи 9-го окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ. Заплановано вихід диверсійно-розвідувальних груп у районах таких населених пунктів: Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка.

Крім того, розвідка повідомляє про прибуття з території РФ до Іловайська залізничного ешелону у складі: двох вагонів з протитанковими та протипіхотними мінами, шести – з боєприпасами, одного – з медикаментами, одного – з обмундируванням.

Українська сторона вкотре надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, самохідних артилерійських установок та 122-мм ракетних систем залпового вогню "Град" у районах н.п.Ясинувата, Саханка, Макіївка, Тельманове, Харцизьк, Вуглегірськ та Зоринськ.

За минулу добу 9 бойовиків загинули та 14 отримали поранення.

"Зафіксовано чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ. 3 серпня ц.р.: загинуло четверо та поранено шестеро військовослужбовців 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільших втрат зазнали підрозділи 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (АК) ЗС РФ, у т.ч. серед командирів нижньої ланки (загинули командир роти та взводу 1-го мотострілецького батальйону).

Крім того, до моргу Обласної клінічної лікарні ім. Калініна (Донецьк) доставлено п’ятьох загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під шпиталь для російських військовослужбовців, – вісьмох поранених військовослужбовців зі складу спеціально сформованого на базі окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1-го АК ЗС РФ розвідувального підрозділу "Волкодав" (рос.), який уночі проти 3 серпня здійснив невдалий диверсійно-розвідувальний вихід у районі населеного пункту Красногорівка, зазначили у ГУР МОУ.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

Сімох українських бійців поранено за добу

Жоден український військовослужбовець не загинув, семеро зазнали поранень у зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Спікер АП уточнив, що поранень один військовослужбовець зазнав у результаті підриву на розтяжці в районі Мар'їнки, четверо - внаслідок обстрілів в Зайцевому, ще по одному бійцю було поранено в Красногорівці й Авдіївці, також у результаті обстрілів.

Крім того, Мотузяник розповів, що на Луганському напрямку стався один короткочасний ворожий обстріл - біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку досі тривають цілодобові бої під Авдіївкою. "Пошкоджено лінії електропередач. Авдіївський коксохімічний завод перейшов на аварійний режим роботи. Водопостачання міста - під загрозою", - зазначив спікер АП.

Також були зафіксовані обстріли з гармат калібром 122 мм у Зайцевому, на інших ділянках фронту - Світлодарській дузі, на захід від Горлівки, Донецькому аеропорту - ворог теж порушував режим тиші, але в цілому ситуація там набагато спокійніша. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку скоєно 21 ворожий обстріл, в тому числі 10 - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку основними "гарячими точками" були Красногорівка і Широкине, де окупанти неодноразово застосовували важке озброєння - міномети і гаубиці. Також НЗФ порушували режим тиші в Мар'їнці, Гранітному і Талаківці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 16 ворожих обстрілів, в тому числі 6 - з важкого озброєння.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: загроза наступу бойовиків, розвідка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ