Чт, 2024-04-25, 03:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 27 » Саакашвілі дорікнув грузинам у підлабузництві перед росіянами
10:55
Саакашвілі дорікнув грузинам у підлабузництві перед росіянами
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент Грузії Михайло Саакашвілі прокоментував візит до Грузії фахівців Росспоживнагляду з метою провести моніторинг грузинських компаній для допуску грузинської продукції на російський ринок. Як стверджує президент, подібне рішення уряду вказує на те, що у Грузії стосовно Росії існує рабський комплекс.

"Я інтенсивно стежу за телевізором. Ну, Геннадій Онищенко не уважив нас і не приїхав, бо, як він сам сказав, він вважає грузин неробами і дармоїдами, але приїхала його делегація, і наші чиновники, поставали перед ним на задніх лапках, представники винзаводів з тремтячими руками наливали їм вино і в очі заглядали російським чиновникам - сподобається чи ні. Згадався "Ревізор" Гоголя, хоча, що потрібно російському чиновнику - покласти в кишеню дві копійки, і піде щасливим, не перевіряти ж продукцію, дійсно, вони приїхали ... Чим ми не змогли подолати цей рабський комплекс приносити задоволення росіянам? Тим більше, що нічого конкретного не обіцяють ", - заявив Саакашвілі, передає Грузія-Online.

Президент також знову торкнувся питання придбання грузинських банків російськими банками і зазначив, що неприпустимо передавати Росії повністю під контроль весь грузинський капітал.

"Я ніколи не був проти російського бізнесу. Вони не були монополістами, працевлаштовували людей, але якщо їм в руки потрапить усе майно, це буде кабалізацією економіки країною-окупантів. Це питання, щодо яких ми повинні говорити з урядом", - заявив Саакашвілі.

Він також додав, що президент Росії "бажає бачити в службах безпеки Грузії людей, яким довіряє Росія".

"Хочу розповісти одну таємну історію, поділитися таємницею. Не питайте звідки. Остання зустріч з патріархом. Кілька людей було на тій зустрічі. Патріарх мені не розповідав цю історію, але й інші були на зустрічі. Патріарх сказав, що, може, на першому етапі скасуйте візи для громадян Грузії, на що він відповів: "Ваша Святосте, ми, звичайно, будемо полегшувати візи для ваших діячів культури, науки, офіційних делегацій, але поки терористи проникають на нашу територію за паспортами, виданими вашими службами, поки у вас немає структур безпеки, яким ми можемо довіряти, - ми не зможемо це зробити", - розповів президент Грузії.

Відзначимо, що президент Грузії Михайло Саакашвілі ніколи не приховував своєї антиросійської позиції.

Михайло Саакашвілі відмовився від послуг Держохорони

Президент Грузії Михайло Саакашвілі ухвалив рішення повністю відмовитися від послуг Державної служби охорони. Як повідомляє Грузія Online, про це у вівторок, 26 лютого, заявила прес-секретар глави держави Манана Манджгаладзе.

Прес-секретар наголосила, що ухвалене рішення жодним чином не позначиться на графіку Саакашвілі, який продовжить свої поїздки і зустрічі з населенням.

Манджгаладзе розповіла також, що уряд Грузії пропонував президентові посилити його особисту охорону, якщо він погодиться внести зміни до конституції. "Президент не вважає, що зміни до Конституції якимось чином повинні бути пов'язані з його особистим питанням", - цитує прес-секретаря "Новини-Грузія".

Зміни до конституції, які пропонує внести уряд, передбачають, що президент буде позбавлений права відправляти уряд у відставку без дозволу парламенту, а також що склад уряду, призначений президентом, повинен затверджуватися парламентом. Поправки передбачають також, що у президента буде право на розпуск парламенту в будь-який час (зараз главі держави заборонено розпускати його протягом півроку після виборів і за півроку до закінчення президентських повноважень).

Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони після того, як 26 лютого прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі змінив начальника відомства. На цю посаду був призначений глава служби охорони прем'єра Анзор Чубінідзе.

Служба держохорони перейшла з підпорядкування президента в підпорядкування уряду на початку лютого 2013 року. Парламент ухвалив відповідну поправку в рамках обмеження повноважень глави держави.

Повідомлялося, що для охорони Саакашвілі буде створена спеціальна служба.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: росіяни, грузинаи, СААКАШВІЛІ, підлабузництво
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ