Сб, 2024-04-27, 06:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 28 » Саакашвілі не амністував політв'язнів: "самі шпигуни та педофіли"
11:22
Саакашвілі не амністував політв'язнів: "самі шпигуни та педофіли"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент Грузії Михайло Саакашвілі в четвер, 27 грудня, наклав вето на частину закону "Про амністію", що стосується політв'язнів і осіб, які скоїли злочини проти неповнолітніх, повідомляє Новини-Грузія.

"Цей список політв'язнів склали мені на зло. Але я не допущу, щоб країна зганьбилася, і тому накладаю вето на ту частину закону, яка стосується політв'язнів", - заявив Саакашвілі.

За його словами, під амністію потрапляють "російські шпигуни", військовослужбовці, які намагалися влаштувати в Грузії військовий переворот, і педофіли, які не підлягають лікуванню.

"Для мене є неприйнятним весь закон про амністію, але основна частина є політичним рішенням парламенту, тому я не стану накладати вето на весь закон", - підкреслив Михайло Саакашвілі.

"Я хочу всім сказати - сподіваюся, що цих людей звільняють мені на зло, на чиєсь замовлення. Бо якщо відпускають так масово російських агентів, чого не робить жодна країна, це робиться або мені на зло, або прямо по замовленню Росії. Я накладу вето на цей закон, бо не хочу, щоб Грузії відрізали голову", - сказав Саакашвілі.

У той же день прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі повідомив, що підтримує арешти колишніх високопосадовців. За словами Іванішвілі, він міг би перешкоджати арештам соратників Саакашвілі, але робити цього не став, оскільки новому уряду Грузії "доводиться мати справу зі злочинною системою", передає Lenta.ru.

"Жертвами цієї системи стали багато колишніх чиновників, зокрема її головний творець Саакашвілі", - заявив прем'єр-міністр, додавши, що йому було нелегко розірвати зв'язки з президентом країни, але на відміну від багатьох інших членів його команди, він на це зважився.

Крім того, Іванішвілі прокоментував масову зміну керівників органів влади на своїх представників. На думку прем'єр-міністра, відсутність коментарів з цього питання з боку Михайла Саакашвілі означає, що "Саакашвілі проявляє нову агресію і до чогось готується".

Зазначимо, закон "Про амністію" був ухвалений парламентом Грузії 21 грудня і передбачає оголошення широкомасштабної амністії, зокрема для осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини. Щоб подолати президентське вето, згідно із законодавством, парламенту необхідні голоси 3/5 спискового складу парламенту.

Раніше Саакашвілі заявив, що частина грузинських політиків вживає наркотик під назвою "крокодил" (жаргонна назва дезоморфіну). Кого конкретно Саакашвілі мав на увазі, називаючи "серйозну частину політичного класу", не уточнюється. Можна припустити, що він натякав на своїх політичних опонентів.

Також раніше президент і його соратники неодноразово звинувачували своїх опонентів з "Грузинської мрії", в тому, що ті збираються відмовитися від реформ і "повернути країну в минуле".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: політв'язнів, шпигуни та педофіли, СААКАШВІЛІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ