Вт, 2024-04-23, 14:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 27 » Саакашвілі пророкує повернення "поганого хлопчика" Путіна
14:59
Саакашвілі пророкує повернення "поганого хлопчика" Путіна
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Президент Грузії Михайло Саакашвілі взяв участь у ток-шоку телекомпанії Al-Jazeera з нью-йоркській студії і дав нове інтерв'ю з різкою критикою і несхвальними висловлюваннями на адресу російського керівництва, передає Грузія Online.

На запитання ведучого, якими він бачить відносини з Росією, адже Медведєв каже, що почне переговори лише з новим лідером, Саакашвілі відповів: "У мене таке враження, що Медведєв відходить і Путін повертається. У ліберала Медведєва цілком може бути таке бажання, але це суперечить бажанням "поганого хлопчика" Путіна".

Раніше в інтерв'ю американському телеканалу Fox News грузинський лідер заявив, що реальна влада в країні належить прем'єр-міністру Путіну, який "безжально" поводиться з власним народом.

За словами Саакашвілі, незважаючи на те, що Росія окупувала 20% територій Грузії, він готовий почати переговори без будь-яких попередніх умов. Про те, що він готовий розпочати широкомасштабний діалог з російським керівництвом про нормалізацію двосторонніх відносин без попередніх умов, Саакашвілі заявляв ще в червні.

На запитання ведучого, чи не боїться Саакашвілі, як раніше, що російська влада спробує його отруїти, грузинський президент зауважив із сарказмом: "Що ж стосується отрути, наскільки я чую зі ЗМІ, зараз вони зайняті отруєнням один одного".

При цьому на запитання, чи повернеться він прем'єр-міністром в результаті проведеної конституційної реформи, Саакашвілі відповів, що він не орієнтується на це. "Конституційні реформи важливі, оскільки парламент має посилитися. Моєю метою є, щоб в управлінні країною залишилася наша ідеологія і та команда реформаторів, яку я представляю", - заявив президент.

Опозиція звинувачує Саакашвілі у розробці плану захоплення влади за прикладом Путіна

Парламент Грузії прийняв у першому читанні проект нової конституції, яка трансформує країну з президентської на президентсько-парламентську республіку. За нову конституцію проголосували 123 депутати зі 150 при необхідних двох третинах голосів. "Проти" виступили 4 парламентарі. Решта відмовилися брати участь у голосуванні.

Нова модель поділу влади передбачає формування кабінету міністрів парламентською більшістю без втручання всенародно обраного президента, який, втім, залишається верховним головнокомандувачем і зберігає низку важливих функцій при проведенні зовнішньої політики.

Опозиціонери стверджують, що в новій моделі поділу влади Михайло Саакашвілі має намір обійняти пост прем'єр-міністра, і готуються до проведення масових акцій протесту, передає Радіо Свобода.

Опозиція довго і безуспішно вимагала внести до конституції поправки, які по суті блокують можливі спроби Саакашвілі залишитися при владі і після закінчення президентських повноважень у 2013 році - в ранзі прем'єр-міністра.

Суть поправки полягала в конституційній забороні колишньому президенту обіймати посаду прем'єра після закінчення своїх повноважень. Але в підсумку пропозицію опозиціонерів так і не було винесено на голосування, що дало привід представнику "вільних демократів", Георгію Цагареїшвілі заявити з трибуни законодавчого органу, що "конституція змінюється за примхою Михайла Саакашвілі, а він діє за принципом "жодного дня без влади".

Сам Саакашвілі ще жодного разу не говорив, що має намір стати прем'єр-міністром. Більш того, виступаючи днями в США, відповідаючи на запитання, чим займатиметься після 2013 року, він твердо сказав, що буде відпочивати і насолоджуватися життям, аніскільки не засмучуючись, якщо про нього незабаром усі забудуть. На початку червня Саакашвілі заявив, що після закінчення свого другого президентського терміну він не претендуватиме на пост глави держави. Проте опозиціонери не вірять заявам Саакашвілі.

29 вересня у Тбілісі відбудуться установчі збори загальнонаціонального з'їзду опозиції. На них може бути ухвалено рішення про початок нової хвилі антиурядових виступів.

Російське керівництво від заздрощів краде концепції грузинських реформ, заявляє Саакашвілі

Під час виступів на Генасамблеї ООН Саакашвілі неодноразово підкреслював важливість і успішність проведених ним реформ. На генеральних дебатах він навіть заявив, що російське керівництво краде концепції грузинських реформ від заздрощів. У зв'язку з цим президент Грузії звернувся до влади РФ і запропонував перейти до партнерства, передає NEWSru.com.

Він додав також, що готовий боротися за свій курс як із зовнішніми супротивниками, так і з внутрішньою опозицією. Зокрема, він назвав зміни, які здійснюються Грузією, незворотними і заявив, що грузинський народ "щосили протистоятиме будь-яким спробам повернути ці зміни незалежно від того, звідки будуть здійснюватися ці спроби: всередині країни або з-за кордону".

За його словами, Росія, у якої була "претензія на військову перемогу в 2008 році, зараз стоїть перед лицем дипломатичної і політичної поразки". "Окупація та анексія незабаром стане темою дебатів у Москві. Насправді, ці питання, фактично, вже обговорюються у кулуарах Кремля", - сказав Саакашвілі.

Вирішальну роль у процесі визнання Москвою факту окупації Південної Осетії і Абхазії має відіграти світове співтовариство, до якого звернувся грузинський лідер. "Якщо буде чітка підтримка з боку міжнародного співтовариства, то я переконаний, що на Кавказі буде забезпечено міцний мир", - сказав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1028 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ