Пт, 2024-04-26, 16:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Саміт ЄС: на Януковича вже не сподіваються, швидше на його наступника. ВІДЕО
09:56
Саміт ЄС: на Януковича вже не сподіваються, швидше на його наступника. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської ради Герман ван Ромпей проводять зустріч з президентом України Віктором Януковичем у Вільнюсі, щоб переконати підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив журналістам євродепутат, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський, передає УНІАН.

За його словами, на зустрічі фракції Народної партії у Вільнюсі, в якій взяли участь Баррозу та ван Ромпей, а також 6 Президентів та прем'єр-міністрів країн ЄС, головним питанням була Україна і Угода про асоціацію.

"Тон нашої дискусії був радше песимістичним, хоча пропозиція Євросоюзу щодо Угоди про асоціацію лежить на столі", - сказав Саріуш-Вольський.

"Ми обговорили те, що буде після Вільнюса, і також, що нам робити з російським тиском, бо, як виглядає, не буде підписання угоди з Україною".

За його словами, зараз існують три сценарії розвитку подій. Перший - "якимсь дивом" Угоду про асоціацію буде підписано, другий сценарій - Україна буде рівновіддаленою між Євросоюзом і Митним союзом, "тоді Угоду про асоціацію будемо підписувати з новим Президентом після 2015 року, з Президентом, який матиме сильну демократичну легітимність", зазначив євродепутат. Третім сценарієм, на його думку, є "найгірший варіант - Україна приєднується до Митного союзу".

Другий сценарій є найбільш вірогідним, додав він.

Зазначимо, ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 74 партій-членів з 39 країн, 13 голів країн-членів ЄС та 4 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Членами ЄНП з України є "Батьківщина", УДАР і Народний рух.

Меркель: надії на підписання у Вільнюсі Асоціації між Україною та ЄС немає

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявляє, що надії на підписання завтра Угоди про асоціацію між Україною та ЄС немає.

Про це вона сказала журналістам перед початком офіційних заходів саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"В мене немає надій на завтра, що буде підписана угода з Україною", - сказала Меркель.

Водночас канцлер ФРН додала, що двері ЄС для України залишаються відчиненими.

Раніше Меркель висловила готовність до посередництва між Росією і Україною у вирішенні конфліктного питання з приводу підписання Києвом угоди про асоціацію з ЄС.

Водночас канцлер підкреслила, що, незважаючи на зупинені Януковичем приготування до підписання угоди про асоціацію з ЄС, Європа і надалі збирається запрошувати Київ до співпраці в рамках "Східного партнерства".

Євродепутат Брок вважає, що шанс для підписання Асоціації залишається

Голова Комітету з міжнародних справ Європейського парламенту Ельмар Брок заявляє, що залишається ще останній шанс на підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, однак додав, що зобов`язання з боку Києва мають бути виконані.

Про це Брок сказав журналістам після засідання фракції Народної партії Європарламенту, що проходило у Вільнюсі.

"Ймовірно, залишається останній шанс для підписання угоди. Цілком зрозуміло, що певні умови мають бути виконані, певні зобов`язання залишаються в силі. Я гадаю, що Янукович має розуміти, що перетворення в Україні це перевага, а не ціна. Треба реформувати Україну, щоб вона була кращою", - сказав Брок.

"Я бачу лише обмежений шанс на підписання завтра. Документ на столі і є можливість його підписання, але на столі також і вимоги, зокрема, Міжнародного валютного фонду. Ми розуміємо, що причиною паузи з боку України був російський тиск", - додав європарламентарій.

Він сказав, що Євросоюз не буде вестиме тристоронніх консультацій у форматі ЄС-Україна-Росія.

"Ми не ведемо тристоронніх консультацій щодо двосторонніх документів", - наголосив Брок.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом , яку планувалося підписати 28-29 листопада на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Водночас Кабмін доручив міністерствам запропонувати Євросоюзу і РФ створити комісію на тристоронній основі для розробки комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямів торговельно-економічних відносин.

Наступного дня міністр закордонних справ Литви, головуючої в ЄС, Лінас Лінкявічус зробив заяву про те, що пропозиція Кабміну про проведення переговорів у тристоронньому форматі ЄС - Україна - Росія " не є виходом і не має прецедентів".

В ЄС заявили, що не бачить можливостей підключити Росію до переговорів України і Євросоюзу про асоціацію, діалог може вестися лише на двосторонній основі. Про це заявив, зокрема, голова Представництва ЄС в Росії Вігадас Ушацкас.

Також представник європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано підтвердив позицію, раніше озвучену ЄС і підкреслив, що мова про будь-які тристоронні консультації не йде.

Саріуш-Вольські: лідери ЄНП категорично проти переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія

Віце-президент Європейської народної партії (ЄНП) Яцек Саріуш-Вольські заявляє, що ця політична сила зайняла чітку позицію в відношення того, що переговори у тристоронньому форматі Україна-Євросоюз-Росія є неприйнятними.

Про це в четвер 28 листопада повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ході прес-конференції, яка відбулася після закінчення саміту "Східного партнерства" Європейської народної партії, її віце-президент сказав, що лідери ЄНП, які також є й лідерами ЄС, чітко заявили, що тристороннього діалогу не буде.

"Було заявлено абсолютно чітко, що тристороннього діалогу бути не може", - підкреслив він.

У число лідерів ЄНП входить президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і президент Ради Євросоюзу Херман ван Ромпей.

Нагадаємо, 26 листопада у час інтерв'ю українським телеканалам Янукович виклав свою позицію щодо останніх подій навколо підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і зазначив, що країна підпише угоду з Євросоюзом, коли сторони домовляться на нормальних умовах і буде економічно готова.

Водночас прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що метою тристоронніх переговорів Україна-РФ-ЄС є зняття протиріч і підписання Угоди про асоціацію з ЄС і підтвердив наміри уряду і далі рухатися шляхом євроінтеграції, який підтримує більшість населення країни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1276 | Додав: adminA | Теги: саміт ЄС, його наступника. ВІДЕО, Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ