Сб, 2024-05-04, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Липень » 13 » Саміт НАТО частково задовольнив вимоги Зеленського - Байден запевнив. ВІДЕО
09:46
Саміт НАТО частково задовольнив вимоги Зеленського - Байден запевнив. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У другий день роботи щорічного саміту НАТО країни G7 почали закладати підґрунтя для укладення індивідуальних угод з Україною в галузі безпеки.

У середу президент України Володимир Зеленський привітав нові обіцянки надати зброю і боєприпаси для боротьби з російським вторгненням, хоча й висловив розчарування з приводу відсутності чіткого шляху вступу країни до НАТО, пише AP News.

"Ми не похитнемося", — пообіцяв Байден після закінчення саміту в Литві. "Я серйозно. Наші зобов'язання перед Україною не ослабнуть. Ми будемо відстоювати свободу сьогодні, завтра і так довго, як це буде потрібно".

Український і американський президенти також зустрілися в приватному порядку разом зі своїми радниками, і Байден визнав, що Зеленський іноді "засмучується" через темпи надання військової допомоги.

Зеленський подякував Байдену, сказавши, що "ви витрачаєте ці гроші на наші життя", і заявив, що постачання суперечливих касетних боєприпасів допоможуть Україні в боротьбі з росією.

Це була помітна зміна тону порівняно з претензіями Зеленського днем раніше, коли він заявив, що "безпрецедентною та абсурдною" є відмова від встановлення термінів вступу України до НАТО.

Байден недвозначно заявив, що не вважає Україну готовою до вступу в НАТО. Є побоювання, що демократія в країні нестабільна, а корупція занадто глибоко вкоренилася.

За словами Байдена, Зеленський тепер розуміє, що формальне членство його країни в НАТО "не має значення доти, доки в нього є зобов'язання", такі як гарантії безпеки. "Тож тепер його це не турбує".

"Сьогодні ми зустрічаємося як рівні", — сказав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції із Зеленським. "Я з нетерпінням чекаю того дня, коли ми зустрінемося як союзники".

"Ми повинні залишатися поза цією війною, але мати можливість підтримати Україну. Останні 17 місяців нам вдавалося дуже тонко балансувати. В інтересах усіх, щоб ми зберігали цю рівновагу", — заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо.

"Результати саміту хороші, але якби було запрошення, це було б ідеально", — сказав Зеленський через перекладача. Він додав, що вступ до НАТО став би "серйозним мотивувальним фактором для українського суспільства", яке протистоїть росії.

Зеленський також заявив журналістам, що такі гарантії безпеки, як Будапештський меморандум, не допоможуть без членства в НАТО та угоди про взаємну оборону.

"Фактично Україна залишилася з цим документом сама і захищалася самотужки", — сказав президент.

москва різко відреагувала на план G7

"Взявши курс на ескалацію, вони видали нову порцію обіцянок постачати київському режиму дедалі більш сучасні та далекобійні озброєння, щоб якомога довше подовжити конфлікт на виснаження", — заявив МЗС рф.

Прес-секретар кремля дмитро пєсков сказав журналістам, що "надаючи гарантії безпеки Україні, вони обмежують безпеку росії".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 234 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ