Вт, 2024-04-23, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 17 » Савченко просить взятися за порятунок полонених українців
22:18
Савченко просить взятися за порятунок полонених українців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат України від "Батьківщини" Надія Савченко звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо надання інформації про вжиті заходи стосовно захисту громадян України, які є незаконно ув`язнені та утримуються на території Російської Федерації. Як передає УНІАН, відповідний депутатський запит Савченко з трибуни парламенту зачитав народний депутат від "Батьківщини" Іван Крулько.

Він разом із 8 депутатами від "Батьківщини" у футболках із фото Савченко та написом "Незламна" нагадав, що Савченко утримується в Росії вже рік.

У своєму запиті Савченко, зокрема, зазначає, що за час війни в полоні в Росії опинився ряд громадян України, серед яких, зокрема, Олег Сенцов.

"Наразі відомо, що до українських громадян, які незаконно ув`язнені та утримуються на території Російської Федерації в ході слідства застосовуються заходи фізичного та психологічного тиску", - йдеться в запиті.

Так, Савченко просить надати офіційну інформацію щодо кількості громадян України, які наразі незаконно ув`язнені та утримуються на території РФ, щодо заходів, яких було вжито Україною для захисту цих громадян, а також щодо вжитих МЗС заходів щодо допуску консульських посадових осіб України до ув`язнених в Росії українців Миколи Карп'юка та Станіслава Клиха.

Крім того вона просить надати інформацію щодо заходів, яких МЗС планує вжити найближчим часом задля звільнення незаконно ув`язнених у Росії українців.

Як повідомлялося, 11 грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила звернення до Держдуми РФ і президента Росії Володимира Путіна з вимогою звільнити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко, а також режисера Олега Сенцова, Миколу Карп'юка, Станіслава Клиха та інших громадян України, які "в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України були захоплені в полон, незаконно перевезені на територію Російської Федерації і всупереч їх волі утримуються на території Російської Федерації".

У полоні РФ і бойовиків - 270 українців

У полоні терористів та Російської Федерації незаконно утримуються 270 українців. Про це повідомила представник у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, депутат Ірина Геращенко на засіданні ВР, пише Українська правда.

"За спільними даними, уточненими СБУ, яка опікується цим питанням, залишається більш як 270 українців, серед них в тюрмах РФ, за наявною інформацією, (утримують) 11 громадян України", - заявила вона.

"І як раз вчора українська сторона надала беззаперечні докази ОБСЄ щодо порушення прав цих українців, незаконного вивезення на територію РФ і щодо того, що не виконуються норми міжнародного права в захисті і допуску наших консулів до громадян", - сказала Геращенко.

Вона додала, що за останній місяць вдалося звільнити лише 9 українських громадян.

"Ми наполягаємо, що мають бути звільнені всі 270 українців, які утримують терористами і сепаратистами", - додала Геращенко.

Крім того, вона повідомила, що під час засідання було порушено питання щодо незаконності так званих гуманітарних конвоїв РФ на Донбас, які незаконно перетинають українсько-російський кордон на неконтрольованих ділянках.

Раніше повідомлялося, що від 400 до 700 українців, захоплених у полон на території бойових дій на Донбасі, були вивезені на територію Росії, багато з них продали в рабство в Чечні, Адигеї та Осетії. Серед зниклих в основному - військові, волонтери і мирні громадяни, які відвідували своїх мобілізованих родичів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: Савченко, порятунок полонених українців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ