Ср, 2024-04-24, 09:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 18 » СБУ знайшла "крайніх" у донецькій авіакатастрофі
10:48
СБУ знайшла "крайніх" у донецькій авіакатастрофі
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
У Донецькій обласній клінічній травматологічній лікарні на сьогодні лікують четверо членів екіпажу АН-24, який розбився в Донецькому аеропорту 13 лютого. Стан командира повітряного судна, другого пілота, штурмана і бортмеханіка донецькі лікарі називають задовільним, передає Gazeta.ua.

Штурман з травмою хребта проходить лікування у нейрохірургічному відділенні. Командир повітряного судна та інші члени екіпажу - в ортопедо-травматологічному відділенні №5. Забезпечення медикаментами та оплату лікування взяла на себе Донецька облдержадміністрація.

Командиру Сергію Мелашенку у вівторок, 19 лютого, зроблять операцію на зламаній руці. Другу добу біля його палати чергують співробітники міліції. У правоохоронних органах пояснюють, що це не конвой. Статус членів екіпажу не змінився - всі вони свідки у кримінальній справі, а охороняють пілотів задля їхньої ж безпеки.

Протягом 17 лютого командира екіпажу допитували працівники СБУ.

Його дружина Оксана, яка приїхала з Одеси підтримати чоловіка, тим часом розповіла, що Сергій Мелашенко за освітою - військовий льотчик, літає на АН-ах з 1999 року, неодноразово перевозив ВІП-пасажирів. Дружина розраховує, що об'єктивне розслідування зніме всі підозри з екіпажу.

"Чоловік подзвонив мені відразу після події, сказав: "Ми розбилися". Сказав про сильний туман - нічого не було видно, і вони пішли на друге коло. Все робили за правилами, але не змогли піднятися. Він відводив спеціально на ґрунт, коли зрозумів, що пішло не так. Що сталося - скаже розшифровка чорних скриньок. Сергій дуже хоче літати", - зазначила Оксана Мелашенко.

Пілоти вважають, що успішно приземлитися АН-24 перешкодили погодні умови. Втративши видимість, екіпаж спробував набрати висоту, але щось завадило. Один з членів екіпажу, який просив на нього не посилатися, припустив, що міг зламатися двигун.

Висловлену Сергієм Ківаловим версію про те, що "за штурвалом судна перебував молодий стажист", члени екіпажу категорично відкидають. Вони, крім того, підкреслюють, що пасажиромісткість не було перевищено. Водночас натякають на супутні обставини, які заважали безпечному польоту. Кажуть, що хтось із пасажирів таки навідувався в кабіну екіпажу з "цінними вказівками".

Стало відомо, коли буде названо остаточну причину аварії АН-24

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, який очолює комісію з розслідування причин катастрофи АН-24 в Донецьку, заявив, що остаточні результати роботи комісії будуть оприлюднені через місяць. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Були зняті вже чорні скриньки з літака, і спеціальні служби, і в суботу, і в неділю, зараз працюють над розшифровкою ящиків. Для роботи такого типу комісії дається місяць. Ми постараємося зробити висновки швидше, але повністю комплексний висновок можна буде зробити тільки після того, як ситуація буде всебічно вивчена і розшифровано чорні скриньки", - сказав віце-прем'єр.

Вілкул також повідомив, що, за попередніми висновками комісії, дії диспетчерів були правильними, метеорологічний прогноз був зроблений правильно і переданий екіпажу правильно, в крові екіпажу не знайшли алкоголю або інших наркотичних речовин.

Віце-прем'єр пояснив, що при таких катастрофах теракт є однією з базових версій, а тому шукати особливі причини її появи не варто. Він також зазначив, що ані перевантаження, ні термін використання літака (40 років) не можна вважати причинами катастрофи, оскільки обидва ці показники лежать у межах норми для такого типу машин.

Вілкул повідомив, що Кабінет міністрів має намір надати 100 тисяч гривень на компенсацію сім'ям загиблих.

Як повідомлялося, 13 лютого о 18.24 літак Ан-24, який прямував за маршрутом Одеса - Донецьк, здійснив аварійну посадку в Міжнародному донецькому аеропорту імені Сергія Прокоф'єва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовежу, після чого перекинувся і впав. При падінні літак розпався на дві частини. П'ятеро осіб загинули.

Рейс був чартерним, всі пасажири були футбольними уболівальниками і прямували на матч Ліги чемпіонів у Донецьку між "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією".

За фактом аварії літака розпочато кримінальне провадження. Відомості про факт авіакатастрофи внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

Державіаслужба призупинила роботу авіакомпанії "Південні авіалінії".

Літак, що зазнав катастрофи, експлуатувався з 1973 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: донецькій авіакатастрофі, крайніх, СБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ