Чт, 2024-04-18, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 19 » Секретаря Київради Довгого звільнили й викликають на допит
17:46
Секретаря Київради Довгого звільнили й викликають на допит
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати Київської міської ради проголосували за відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За це рішення на засіданні у вівторок проголосували 112 зі 113 депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому фракції "БЮТ-Батьківщина" і "УДАР Віталія Кличка" вимагали внести до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень столичного мера Леоніда Черновецького та про звернення до Верховної Ради щодо призначення дострокових виборів у Києві.

Довгий заявив, що до порядку денного Київради у вівторок вноситься одне питання - про його відставку. За його словами, всі інші питання буде внесено до порядку денного засідання 25 квітня.

Раніше 19 квітня Довгий заявив, що відмовляється від своєї посади. "Я відмовляюся сьогодні від своєї посади, але не відмовляюся від принципу захисту місцевого самоврядування та верховенства Київради", - заявив він на засіданні Київради у вівторок.

Довгий зазначив, що ухвалив таке рішення, щоб "зупинити все сильніше протистояння" в Київраді. Він підкреслив, що буде в Київраді позафракційним депутатом. Наближені до нього депутати кажуть: це потрібно для того, щоб очолити опозицію більшості Олександра Попова.

18 квітня Секретар Київради Довгий зареєстрував у секретаріаті Київради заяву про звільнення з посади секретаря ради за власним бажанням. "Я зареєстрував заяву. Попросив у своєї фракції її підтримати. Також попрошу всіх депутатів, щоб її підтримали, тому що голосів однаково немає. Мотивацію цього я скажу завтра. Я поінформував про це своїх колег і Леоніда Михайловича (Черновецького). Я попросив їх мене зрозуміти", - резюмував він у понеділок.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов стверджує, що земельні відчуження, вчинені київською владою за останні роки, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету становили близько 4 млрд грн. Попов закликав депутатів змінити керівництво Київради через численні зловживання, але міськрада не підтримала відставки Олеся Довгого.

Для відставки Довгого необхідно мати 61 голос депутатів. За відомостями джерел, в списку можливих кандидатур на його крісло залишилися дві - Галина Герега (депутат від ГАК, ставлениця Василя Хмельницького, спонсора Блоку Литвина) і Володимир Дейнега (від Партії регіонів).

Раніше були чутки, що замість Довгого посаду секретаря Київської міської ради може обійняти колишній член БЮТ Юрій Дмитрук.

Попов задоволений результатом сьогоднішнього засідання Київради

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов задоволений результатом сьогоднішнього засідання Київради, передає УНІАН.

Попов нагадав, що 31 березня озвучив своє бачення подальшої співпраці Київради та КМДА. "Те, що сьогодні відбулося засідання Київради, і результати голосування говорять про те, що мої пропозиції, моє бачення були почуті. Це перший крок", - сказав Попов. За його словами, він очікує, що наступним кроком буде обрання нового секретаря Київради та "очищення від корупції".

Голова КМДА підкреслив, що Київрада та держадміністрація столиці повинні працювати на користь киян з максимальною ефективністю. Він запевнив, що протягом кількох тижнів особисто презентує стратегію розвитку Києва, яка забезпечить стабільний розвиток столиці України та має об’єднати всіх киян задля того, щоб місто стало однією з розвинених європейських столиць.

"Я маю надію на те, що завтра буде обрано нового керівника, секретаря ради, і ми будемо мати можливість провести прес-конференцію і прокоментувати наступні дії, позиції і кроки", - сказав Попов.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1017 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ