Чт, 2024-04-25, 14:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Сенатора в Нігерії звинувачують в одруженні з 13-річною єгиптянкою
16:30
Сенатора в Нігерії звинувачують в одруженні з 13-річною єгиптянкою
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Нігерійський сенатор, якого звинувачують в тому, що він узяв у дружини 13-річну дівчинку з Єгипту, заявляє, що не вчинив нічого негожого. Ахмед Сані Йеріма заявив, що його четвертій дружині "не 13 років". При цьому він не уточнив, якого вона віку, передає Бі-Бі-Сі.
Сенатор відкинув звинувачення в порушенні закону, заявивши, що все одно не почав би дотримуватися закону, який суперечить його вірі. Після звернень організацій захисту прав жінок нігерійський сенат ухвалив рішення провести розслідування з цього приводу. Сенатор заявив, що думки цих груп його не цікавлять.

Сані Єріма був губернатором провінції Замфара, де при ньому в 1999 році - вперше в одній з північних провінцій Нігерії - було запроваджено шаріат. За його словами, саме в цьому слід шукати коріння скандалу, що спалахнув тепер, з приводу його останньої дружини. "Всі, хто зараз обурюється, - це недоброзичливці. З 1999 року багато хто вів проти мене всякого роду війни", - заявив він з Єгипту в телефонному інтерв'ю на мові хауса.

Сенатор заявив, що дотримувався "прийнятим в ісламі правилам укладення шлюбу". "Мене не хвилює питання віку, оскільки, за канонами ісламу, я не порушив жодних правил", - говорить він.

"З історії ми знаємо, що пророк Мохаммед теж узяв у дружини молоду дівчину. Тому ніяких законів я не порушив. Навіть якщо їй 13, як помилково стверджують деякі". "Якщо я назву її вік, вони все одно використовують його в своїх спробах обчорнити іслам", - заявляє сенатор.

Газетні повідомлення про весілля викликали обурення правозахисних організацій. Жінки з числа сенаторів - юристи і лікарі, які протестують, - кажуть, що побоюються за здоров'я дівчинки.

"Нас турбує, що неповнолітнім, малолітнім дівчаткам не дають можливості пройти нормальний процес дозрівання до шлюбу", - заявила Мма Вокоча, президент Жіночої медичної асоціації і один з підписантів звернення в сенат.

Як вважають організації захисту прав жінок, сенатора слід притягнути до суду, оштрафувати і відправити до в'язниці. За їхніми словами, він порушив закон 2003 року про захист прав дітей. Хоча він не ратифікований всіма 36 штатами Нігерії, в столиці країни, Лагосі, він діє. А сенатор живе саме там, і там же пройшло весілля.

"Як мусульманин я шаную закон аллаха і його пророка вище за всі інші закони, - говорить сенатор. - Я не дотримуватимуся жодного іншого закону, який йому суперечить. Кожен, хто хоче покарати мене, може це зробити".

За даними преси, сенатор заплатив батькам дівчинки 100 тисяч доларів як шлюбний викуп, після чого привіз наречену до Нігерії. А в 2006 році він узяв в дружини 15-річну дівчинку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 988 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ