Пт, 2024-03-29, 03:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 9 » Серед членів НАТО зростає готовність прийняти до альянсу Україну
15:30
Серед членів НАТО зростає готовність прийняти до альянсу Україну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У Варшаві розпочалася зустріч представників Вишеградської групи, повідомляє Польське радіо.

На зустрічі, яка проходить в рамках саміту НАТО, присутні міністри закордонних справ Польщі, Словаччини, Чехії та Угорщини.

Господарем на зустрічі є глава польської дипломатії Вітольд Ващиковский, оскільки з 1 липня Польща головує у Вишеградській четвірці.

"Політики повинні, зокрема, обговорити спільні пріоритети на наступний рік, оскільки саме протягом цього часу Польща буде керувати справами в "V4", - йдеться в повідомленні видання.

Зокрема, вони повинні обговорити питання, пов'язані з проблемою незаконної міграції, а також підвести підсумок першого дня зустрічі Північноатлантичного альянсу і обговорити наслідки Brexit.

Як пише NEWSru.com, глава МЗС Польщі розповів про зростання серед членів НАТО готовності прийняти до альянсу Україну. За його словами, питання про членство України знаходиться в фазі обговорення, при цьому переконаність в необхідності її приєднання до альянсу наростає і всередині країни, і в структурах НАТО.

"Ми багато років ведемо політику відкритих дверей і відкриваємо ці двері для країн сходу і півдня Європи. Концепція створення вільних демократичних ЄС і НАТО - ще не завершений процес. Багато країн перебувають на етапі кандидатів або в фазі розгляду. Грузія - кандидат на членство і знаходиться на просунутому етапі. Є також кандидати на південному фланзі", - заявив міністр.

Він також підкреслив, що "Україна поки знаходиться в фазі внутрішньої дискусії, хоча там росте переконаність серед багатьох політичних сил, що країна повинна стати членом НАТО в майбутньому".

"Такі можливості перед Україною вже ставляться", - повідомив глава зовнішньополітичного відомства.

Стартувавши саміт НАТО у Варшаві керівництво називає переломним. Одна з головних тем для обговорення - посилення позицій на східних рубежах.

На саміті було офіційно оголошено про рішення розмістити сили НАТО в межують з Росією країнах з 2017 року. Чотири батальйону будуть розміщені на постійних базах, але на ротаційній основі. Як пояснює DW, це зроблено для того, щоб не порушувати умови Основного Акту Росія - НАТО, в якому альянс зобов'язався не розміщувати в Східній Європі "істотних сил на постійній основі".

Надіслати своїх солдатів в чотири східні країни альянсу вже погодились США, Британія, Німеччина і Канада. Канада очолить батальйон в Латвії, Німеччина - в Литві, Великобританія - в Естонії, а США - в Польщі.

Климпуш-Цинцадзе виступає за активізацію співпраці НАТО й України

Віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що НАТО має активізувати співпрацю з Україною.

Про це вона заявила на експертному форумі "НАТО на захисті миру: 2016 і далі" в суботу, 9 липня, у Варшаві, передає "Інтерфакс-Україна".

"На питання, що НАТО може зробити - залишатися з Україною, залучати її в усі можливі сфери співробітництва, можливо, запропонувати формулу "трансатлантичне партнерство +", коли буде все можливе співробітництво без формального членства, до тих пір, поки Україна не буде відповідати всім стандартам", - сказала віце-прем'єр.

Вона також висловилася за перспективу членства України, що сприятиме безпеці в регіоні.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що ситуація на сході України залишається складною.

"Близько 90 тисяч військовослужбовців знаходяться вздовж українських кордонів на території РФ. На території окупованої території Донбасу знаходяться близько 42-43 тисяч озброєних осіб, близько 6,5 тисяч з них - кадрові російські військовослужбовці", - повідомила вона.

У цій ситуації, за словами віце-прем'єра, Україна і НАТО повинні залишатися сильними і об'єднаними.

Порошенко створив Комісію з координації євроатлантичної інтеграції України

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Питання координації євроатлантичної координації" (№296/2016), яким утворив Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України як допоміжний орган при президенті.

Як повідомили в прес-службі глави держави, головою Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України призначена віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Комісія утворена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України в євроатлантичний простір безпеки, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань щодо досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), в тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна-НАТО", - повідомили в прес-службі.

Відзначається, що основними завданнями Комісії є проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України та співпраці з НАТО, зокрема, діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм співпраці Україна-НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співпраці з Організацією Північноатлантичного договору.

Комісія також буде готувати і вносити президенту України пропозиції щодо розвитку співпраці між Україною і НАТО, визначення шляхів і способів вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції України, підвищення ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, вдосконалення нормативно-правової бази з питань співпраці між Україною та НАТО.

Крім того, указом визначено, що в національну систему координації євроатлантичної інтеграції України входять центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, діяльність яких пов'язана з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України та співпраці з НАТО.

Цим актом затверджено положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її персональний склад.

У прес-службі глави держави відзначають, що указ приводить у відповідність попередні акти президента України. Він набуває чинності з дня його публікування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1154 | Додав: adminA | Теги: Україна, готовність, члени НАТО, альянс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ