Ср, 2024-04-24, 03:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 5 » "Шахтар" - чемпіон України сезону 2009/10
22:07
"Шахтар" - чемпіон України сезону 2009/10
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/


Сьогодні в Донецьку, на "Донбас Арені", завершився поєдинок 29 туру української футбольної прем'єр-ліги, в якому "Шахтар" приймав київське "Динамо". "Гірники" перемогли свого найпринциповішого суперника і за тур до закінчення чемпіонату стали чемпіонами України.
"Шахтар" - "Динамо"

Гол: Ілсіньо, 15

"Шахтар": Пятов, Срна, Ракицький, Кучер, Кобін (Рац, 90), Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо (Гай, 86), Вілліан (Дуглас Коста, 66), Луїс Адріано

"Динамо": Шовковський, Данило, Бетао, Юссуф, Маграо, Михалик (Гіоане, 76), Вукоєвіч, Нінковіч (Хачеріді, 46), Ярмоленко (Зозуля, 81), Шевченко, Мілевський

На 8 хвилині поєдинку припинив існування міф про те, що українські арбітри некваліфікованість та багато помиляються, про що невиправдано багато говорять останнім часом в українському футбольному просторі, тоді як іноземні - панацея. Італієць Паоло Тальявенто, якого на прохання "Шахтаря" запросили обслуговувати цей поєдинок, проігнорував момент з попаданням м'яча в руку захисника "Гірників" Олександра Кучера, який зупинив таким чином вихід Мілоша Нінковіча до воріт Андрія П'ятова.

З іншого боку, був би на його місці український арбітр, писали б про смерть іншого міфу - судді в чемпіонаті України помиляються тільки на користь "Динамо".

У середині першого тайму італієць не помітив підкату ззаду Василя Кобіна в ногу Нінковічу, за що можна було нагородити захисника "Гірників" жовтою карткою.

Цей епізод і непризначений пенальті - єдині дві помилки молодого рефері, якого в Італії вважають чи не головною надією суддівського корпусу.

В інших моментах Тальявенто відсудив чудово: це і вісім жовтих карток, кожна з яких знайшла свого героя абсолютно по справі (не посоромився штрафануть навіть ікону українського футболу Андрія Шевченка), це і пенальті у ворота "Динамо", коли Эвген ХачерідіЛуїсу Адріано, м'яч при цьому перебував у парі метрів осторонь, і, що дуже важливо для команд, де грають виконавці типу Даріо Срни і Артема Мілевського, дуже чітко розрізняв симуляції, буквально наказуючи футболістам підніматися і продовжувати матч. вирішив стрибнути в ногу

Також, помітним плюсом іноземного арбітра на матчі грандів можна вважати і те, що футболісти не накидалися на нього в спірних моментах з тими чи іншими вимогами. Не дозволяла італійська бригада себе і ображати, на відміну від абсолютної більшості вітчизняних, у яких руки, чомусь не піднімаються, покарати лихословів. Згадати хоча б тираду Максима Калініченка на адресу бічного в матчі "Динамо" - "Дніпро"...

Перший тайм, за кількістю гольових моментів, залишився за киянами. динамівці близько трьох разів були близькі до взяття воріт, але не вистачило точності.

А найнебезпечніший момент "Шахтаря" закінчився взяттям воріт. Андрій Ярмоленко в простій ситуації обрізався в центрі поля, в результаті чого м'яч опинився на протилежному фланзі у Срни, за яким не встежили Маграо. Послідував простріл, в результаті якого Ілсіньо виявився без нагляду Бетао і в дотик замкнув пас.

Відносно лівих захисника і півзахисника - Ярмоленко і Маграо, то обидва вони провалили поєдинок. Перший практично ніяким конструктивом не відзначився. Швидше навпаки, регулярно втрачаючи м'яч. Бразилець же був дуже пасивним на своєму фланзі, а під кінець чи не валився від втоми. Що ще більш дивно.

А ось Бетао можна вважати навіть героєм поєдинку. Кілька разів - заблокував удар Жадсона і підстрахував Олександра Шовковського в кінцівці матчу ефективним підкатом, коли той пішов на розіграш кутового - рятуючи "Динамо" від неприємностей.

Якщо оцінювати гру в цілому, то нерозв'язних завдань перед суперником кияни не поставили. Футболісти Мірчи Луческу помітно перевершували опонентів у швидкості, як фізічкой, так і в прийнятті рішень. Та й фізичному плані "Гірники" виглядали в кінцівці переважно, не дозволивши "Динамо" організувати традиційну у подібних випадках навалу.

Саме це, навіть не те, як кияни примудрилися розгубити 7 очок переваги над "Шахтарем", викликає найбільшу кількість питань до головного тренера динамівців Валерія Газзаєва, з огляду на "туристичний" календар киян, в якому з початку року не було ні єврокубків, ні кубка України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 938 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ