Сб, 2024-04-20, 01:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 15 » "Шахтар" розтрощив "Брагу" і вийшов до півфіналу Ліги Європи. ВІДЕО
09:24
"Шахтар" розтрощив "Брагу" і вийшов до півфіналу Ліги Європи. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Донецький "Шахтар", обігравши у повторному чвертьфінальному матчі Ліги Європи на "Арені Львів" португальську "Брагу" з рахунком 4:0, вийшов до півфіналу цього турніру, передає УНІАН.

Напередодні зустрічі головний тренер "Браги" Паулу Фонсека говорив, що його команда намагатиметься, як і в першому матчі, домінувати на футбольному полі. На початку поєдинку здалося, що "Шахтар" справді віддав ініціативу гостям, а сам намагався користуватися можливостями в контратаках. Тим не менше, гості в цей відрізок гри нічого особливо небезпечного біля воріт команди Мірчі Луческу так і не створили, тоді як донеччани діяли в нападі набагато гостріше.

Всі плани "Браги" взяти контроль над поєдинком були зруйновані вже у середині тайму. Довга атака "Шахтаря" завершилася виходом Віктора Коваленка один на один з португальським воротарем, і останньому нічого не залишалося, як збивати українського півзахисника. Суддя призначив пенальті, який точним ударом у правий кут воріт реалізував Даріо Срна - 1:0.

Забитий м'яч лише додав впевненості і наснаги гравцям "Шахтаря". Після голу про жодну перевагу "Браги" мови вже не було, а донеччани, навпаки, продовжили грати так, ніби це їм потрібно обов'язково забивати ще. Логічний другий гол "оранжево-чорних" був оформлений за дві хвилини до кінця тайму - їхня довга атака завершилася подачею Даріо Срни з правого флангу вздовж воріт, де португальський захисник Рікардо Феррейра в боротьбі з Факундо Феррейрою відправив м'яч у власні ворота.

У другому таймі "Шахтар" продовжив контролювати м'яч на чужій половині поля, і вже незабаром глядачі побачили третій гол. Його автором став півзахисник донеччан Коваленко, який замкнув точну передачу з флангу від Срни.

"Арена Львів" і далі підганяла футболістів "Шахтаря", сподіваючись побачити четвертий м'яч у сітці воріт "Браги". Це сталося на 73-й хвилині, коли зразкова атака донеччан з глибини поля завершилася короткою передачею Тайсона у воротарський на Факундо Феррейру. М'яч до аргентинця не дійшов, бо його знову випередив захисник "Браги" з таким самим прізвищем - 4:0.

Таким чином, "Шахтар" вперше в семирічній історії Ліги Європи вийшов до півфіналу цього турніру.

Шахтар (Україна) - Брага (Португалія) - 4:0 (2:0)

Голи: Срна (25, з пенальті), Р. Феррейра (43, 74 - обидва в свої ворота), Коваленко (50);

Ш: П'ятов, Срна, Кучер, Ордець, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Едуардо, 78), Коваленко (Бернард, 86), Тайсон (Дентіньо, 78), Ф. Феррейра;

Б: Матеус, Гояно, Р. Феррейра, Болі (Пінту, 79), Джаван, Жозуе, Луїс (Мауро, 79), Вукчевич, Сілва, Хассан, Едуарду (Стоїлькович, 58);

Попередження: Болі, Матеус, Луїс

Перший матч – 2:1.

Луческу: щасливий, що публіка у Львові так підтримувала донецьку команду

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу після перемоги в повторному чвертьфінальному матчі Ліги Європи з "Брагою" (4:0) відзначив підтримку глядачів на "Львів-Арені". Це румунський фахівець зробив в ефірі телеканалу "Футбол".

"Повний стадіон був, глядачі чудово вболівали за "Шахтар". Ми чули, як нас підтримували, чули, як весь стадіон скандував "Україна". Я дуже щасливий, що публіка у Львові так добре підтримала команду з Донецька. Вболівальники розуміють, що за спиною цих перемог багато праці, і ми це робимо для них", - заявив Луческу.

За його словами, у другому таймі матчу "Шахтар" мав повну перевагу над суперником.

"Рахунок 2:1 в першому матчі - все-таки не дуже переконливий. Сьогодні ми добре зіграли тактично в обороні, а потім, коли відчули потенціал, стали грати в свою гру. У другому таймі ми мали повну перевагу, грали дуже надійно і так, як домовлялися на передматчевій настанові. Добрий результат, йдемо далі", - сказав наставник "Шахтаря".

При цьому Луческу відмовився відповідати на запитання про амбіції команди на наступних стадіях Ліги Європи.

"Амбіції? Ми готуємося до наступної гри. Від матчу до матчу ми граємо все краще. На початку цього турніру нам не давали великих шансів, адже ми протягом сезону поміняли шість гравців. Але ми ведемо боротьбу на трьох фронтах, і, я думаю, що всі заслуговують привітання за це", - завершив промову головний тренер донеччан.

Президент України Петро Порошенко на своїх сторінках в соціальних мережах Facebook і Twitter привітав "Шахтар" з перемогою у чвертьфіналі Ліги Європи над "Брагою" (4:0) і виходом команди до півфіналу цього турніру.

"Дякуємо за цю блискучу гру, "Шахтар"! З перемогою усіх нас!", - йдеться в повідомленні президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: Брага, півфінал Ліги Європи, шахтар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ