Чт, 2024-04-25, 22:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 9 » Шевчук пояснив, чому підтримав опозицію - у Росії зараз "революція духу"
14:31
Шевчук пояснив, чому підтримав опозицію - у Росії зараз "революція духу"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Відомий російський рок-музикант, лідер гурту "ДДТ" Юрій Шевчук бере участь в акціях опозиції, але входити до лав якоїсь партії не збирається. Про свою політичну діяльність він розповів на прес-конференції 8 лютого у Києві, презентуючи нову музичну програму "ДДТ". Прагнення організаторів перевести розмову з музикантами у творчу площину увінчались успіхом лише після обговорення політики, повідомляє кореспондент NEWSru.ua.

Відомий музикант розповів, що іноді бере участь в акціях, але тільки тому, що йому теж наболіло. "У мені немає політичного всепоглинального "вогню". Я не неофіт якоїсь політичної ідеї чи партійного руху. Я просто знаю, що зараз потрібна нормальна культурна полеміка. Я втомився від цього хамства. Нас не запитали! Нікого! Ось через це всі вийшли, тому що набридло! Тому що ми люди! І ми вважаємо, що нашу думку теж треба враховувати", - пояснив він.

Шевчук вважає, що більшість людей вийшли на площі, бо хочуть бути людьми і почувати себе людьми у своїй країні, а не бути "болтом" у стаді. "Це нормальне людське бажання. У вас те саме. Скрізь те саме - люди скрізь люди. А те, що у нас почався рух, - це нормально. І ніхто ніякого "човна не розкачує", і від цього нудить тільки пацюків", - сказав він.

"Я не є членом жодної партії. Не є тепер і не буду! Хоча до мене зараз підходить багато людей, намагаючись приколоти мене, як метелика, до того чи іншого прапора. І річ навіть не в тому, що я "виділяюся". Річ у тім, що я просто громадянин. І ніколи не соромився щиро сказати, що я думаю про те, що відбувається в моїй країні, чи підтримати рух, який, на мою думку, веде суспільство до якогось "світла". І це абсолютно нормально!" - заявив Шевчук.

Лідер "ДДТ" каже, що в Росії люди тільки починають замислюватись. "Все тільки починається. Багато хто пише в блогах, що на трибунах стоять не ті люди. А я запитую: "А де ж взяти святих?" Всі ж ми просто люди. І всіх нас об’єднує бажання змін. Може, хтось не розуміє, як це робити, не уявляє динаміку процесу, але це неважливо. Головне, що замислились: якісь люди пішли на Поклонну гору, якщо їм подобається Путін (і я поважаю їхню думку!), хтось прийшов на Болотну, хтось - на Пушкінську, інші - на проспект Сахарова", - зауважив він.

Рок-музикант не береться говорити, якими ефективними є "вилазки" росіян на Болотну. "Але коли я приходжу на концерт, бачу ці світлі очі, що прагнуть якоїсь полеміки, діалогу. Постав собі хоч одне запитання, і ти "полетиш"! Не варто задовольнятись відповідями, написаними на парканах", - каже він.

Шевчук вважає, що в Росії відбувається процес оздоровлення і революція духу. "Бувають революції: в моді, в мистецтві, в технологіях. А є погроми. Так от: я проти погромів! У 1917 році у жовтні були погроми, а не революція. Треба усвідомлювати різницю", - запевняє музикант.

"Коли людина робить революцію духу, вона робить її не від заздрощів до багатого, немає соціальної ненависті й ворожнечі. Людині, яка за революцію духу, хочеться, щоб люди, які її оточують, її країна, жили нормально, по-людськи. А погроми робить заздрість. Чорна злісна заздрість. Ось ти багатий, от тебе ми зараз спалимо - ось що таке погроми. Влада хоче сказати нам, що це тотожні речі, але це зовсім не так!" - пояснив Шевчук.

На його думку, те, що тепер відбувається в Росії, - це революція духу, але не погроми. "Погромів ніхто не бажає. Не можна до них доводити, бо погроми - це темрява й жах. Україна й Росія пережили стільки погромів. Їх ніхто не хоче - ні праві, ні ліві. Ніхто не хоче крові", - каже музикант.

Після політики журналісти і "ДДТ" все ж таки поговорили про музику. Особливо тепло Шевчук згадував, як співав разом з лідером гурту U2 Боно без попередніх репетицій.

Ну а 22 лютого у київському Палаці спорту Шевчук і гурт "ДДТ" презентують маленьку революцію у своїй творчості - рок-шоу "Иначе", з якого почнуться гастролі Україною. У цьому проекті, який допомагали готувати й українці, будуть інші пісні, інший склад гурту, інші ефекти. Надто ж це стосується величезного екрану, на тлі якого виступатимуть рокери. Відеоряд для цього шоу писався під кожну пісню окремо, а іноді - й навпаки.

Музиканти пообіцяли, що до Києва високотехнологічне шоу доїхало уже "зіграним": на гастролях у Росії такий масштаб не завжди дозволяв виступити ідеально, але з кожним концертом нестиковки вдавалось прибирати. Шевчук не приховує, що шоу "влетіло їм в копійку" і довело навіть до боргів, але попри все "ДДТ" прагне рухатися вперед.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: чому підтримав опозицію, Шевчук пояснив
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ