Сб, 2024-04-20, 16:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 22 » Ще одного українського правозахисника не пустили до Бєларусі. У МЗС пообіцяли розібратися
11:58
Ще одного українського правозахисника не пустили до Бєларусі. У МЗС пообіцяли розібратися
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
.

Заступника голови Всеукраїнської молодіжної організації "Фундація регіональних ініціатив" Михайла Каменєва ппід час перетину українсько-бєларуського кордону повідомили про те, що йому заборонено в'їзд до Бєларусі, стверджують правозахисники.

"При перетині українсько-бєларуського кордону ще один український правозахисник дізнався про те, що став персоною нон ґрата у Республіці Бєларусь. При перевірці документів на кордоні Каменев дізнався, що значиться у списку "нев'їзних" до Бєларусі", - повідомляє сайт Комітету міжнародного контролю за ситуацій з правами людини в Бєларусі.

- У МЗС пообіцяли розібратися з "чорними списками" українців у Бєларусі

За даними правозахисників, Каменєв їхав до Мінська як інформаційний помічник керівника Міжнародної наглядової місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Бєларусі. "Тепер у паспорті Каменєва стоїть штамп: "В'їзд заборонено", але не вказана тривалість заборони", - йдеться в повідомленні.

Каменєв став уже третім правозахисником з України, якому заборонили в'їзд до Бєларусі, як і Марина Цапок і Максим Кицюк, він не зміг потрапити до Мінська, щоб там продовжити роботу в Міжнародній наглядовій місії. Раніше в аналогічній ситуації опинився і громадянин Росії - Андрій Юров, керівник Міжнародної наглядової місії, якого департували із Мінська 16 березня 2011 року, зазначають правозахисники, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми вважаємо, що подібні дії може бути розцінено як пряму перешкоду роботі Міжнародної наглядової місії, адже, з міркувань об'єктивності та безсторонності, у її складі можуть бути лише правозахисники-іноземці, а їм тепер, судячи з усього, дорога до Бєларусі закрита", - заявила Цапок.

За її словами, "абсолютно очевидно, що заборона на в'їзд до республіки пов'язана із правозахисною діяльністю".

Нагадаємо, що кілька днів тому бєларуські прикордонники зняли українську правозахисницю Цапок з поїзда "Київ-Мінськ" і оголосили їй про наявність її імені у списках громадян, перебування яких небажане на території країни. Вона їхала до Бєларусі для надання допомоги Міжнародній спостережній місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією із правами людини в Бєларусі.

Як зазначили в правозахисному центрі "Весна", це не перший випадок, коли членів Міжнародної наглядової місії депортують.

Так, раніше, 9 березня, українського правозахисника Кицюка теж зняли з поїзда "Київ-Мінськ". Співробітники Гомельського прикордонного загону повідомили йому, що його прізвище є в базі даних Прикордонної служби з позначкою "В'їзд заборонено". Кицюка депортували назад до України.

Правозахисники заявили, що розраховують на допомогу "Ми сподіваємося на Міністерство закордонних справ, тому що вони мають якось реагувати на те, що відбувається з їхніми громадянами за кордоном", - сказала Цапок.

Зазначимо, що раніше також правозахисна організація Human Rights Watch закликала владу Бєларусі не заважати роботі правозахисників на території країни.

У МЗС пообіцяли розібратися з "чорними списками" українців у Бєларусі

Міністерство закордонних справ України просить Бєларусь пояснити причини, через які українську правозахисницю Марину Цапок не пустили в цю країну. Про це УНІАН повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Ми направили ноту Посольству Республіки Бєларусь в Україні, в якій просимо роз’яснити обставини та причини недопуску на територію Бєларусі громадянки України", - зазначив Волошин.

За його словами, якщо буде підтверджено поширену у ЗМІ інформацію про існування "чорних списків" українських громадян для в’їзду в Республіку Бєларусь, реакція України буде негативною.

"Ми не те що сумніваємося, що існують "чорні списки" громадян України, у нас просто немає офіційного підтвердження існування таких "чорних списків". Ми дізналися від ЗМІ, що, на жаль, такі списки ніби є. І якщо це відповідає дійсності, то ми будемо категорично проти такого факту. Ми вважаємо, що існування таких "чорних списків" суперечить добросусідському духові двосторонніх відносин, а також принципові свободи пересування, що передбачено низкою договорів між Україною і Бєларуссю, зокрема Консульською конвенцією й Угодою про безвізові поїздки громадян", - зазначив Волошин.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 880 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ