Чт, 2024-09-19, 03:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Липень » 28 » Що членство України в НАТО спровокує конфлікт із рф представники університетів Європи та Америки не згодні - відкритий лист
11:58
Що членство України в НАТО спровокує конфлікт із рф представники університетів Європи та Америки не згодні - відкритий лист
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Деякі представники, включно з вченими та керівництвом університетів США, Канади та кількох країн Європи, виступили з відкритим листом, у якому висловили незгоду з тим, що вступ України до НАТО нібито спровокує конфлікт із рф, та наполягають на тому, що ескалації сприяє безкарність російських воєнних злочинів в Україні та інших країнах.

«Зосередження уваги на передбачуваному «страху росії з приводу розширення НАТО» і спробах її утихомирити ігнорують геноцидну пропаганду росії та систематичні воєнні злочини на окупованій території України, включно з масовими вбивствами, масовими зґвалтуваннями і тортурами. Дії росії демонструють явний намір знищити Україну як націю, а не полегшити власні проблеми безпеки. Ідея про те, що надання гарантій безпеки Україні ще більше підстьобне жорстоке ведення росією цієї війни, є необґрунтованою, оскільки росія повністю налаштована знищити Україну і не потребує додаткових мотивів для цього», - йдеться в тексті відкритого листа, який оприлюднило британське видання The Guardian 27 липня.

Автори листа зазначають, що аргументи проти членства України в НАТО, неодноразово висунуті з 2014 року, повторюють ту саму занепокоєність, що будь-який крок, хоч би яким незначним він був, розглядатиметься як загроза безпеці рф і спровокує більший конфлікт. Однак це спростувало спокійне прийняття російською стороною вступу Фінляндії та Швеції до НАТО 2022 року.

«Настав час визнати, що росія виступає проти членства України в НАТО тільки тому, що це завадить продовженню агресії росії проти цієї країни... Фактом є те, що росія не напала на жодного члена НАТО. Натомість вона погрожувала, вторгалася і окупувала країни, що не входять до НАТО: Грузію, Молдову, а тепер і Україну. Територіальний кордон між країнами НАТО і тими, що не входять до НАТО, дотепер виявився єдиною червоною лінією, якої росія (хоча і з обережністю) дотримувалася, навіть порушуючи численні інші міжнародні договори та угоди. Відроджений імперіалістичний мілітаризм росії може бути стриманий тільки існуванням набагато сильнішого військового союзу», - наголошується в документі.

Також у листі наголошується на наївності припущень, що спроби задовольнити якісь вимоги рф розв'яжуть війну або якимось чином її деескалують, і на тому, що безкарність її воєнних злочинів у Сирії, Грузії та Україні тільки додала кремлю сміливості. Таким чином, питання ескалації полягає лише в тому, наскільки далеко демократичні країни дозволять зайти рф перш, ніж її зупинять.

«Запрошення України вступити до НАТО ознаменувало б рішучий крок від політики заспокоєння і повернення до верховенства міжнародного права та захисту прав людини. Рішення надати Україні гарантії безпеки не тільки захистить українську державу за допомогою єдиного засобу, який поки що довів свою ефективність, а й знову утвердить НАТО і західні демократії як ефективних політичних агентів на світовій арені», - наголошується у відкритому листі.

Раніше, 9 липня, The Guardian опублікувало відкритий лист інших експертів і представників університетів різних країн із закликом не приймати Україну до НАТО, оскільки це нібито не стримає рф від повторного вторгнення в Україну і що обіцянки євроатлантичної інтеграції України нібито лише більше стимулюють рф воювати. Підписанти висловили переконання, що з викликами, які кидає рф, можна впоратися і без вступу України до НАТО.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 192 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ