Чт, 2024-04-25, 11:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 3 » Шило на мило: як перетасують керівників Ради та Кабміну
11:18
Шило на мило: як перетасують керівників Ради та Кабміну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Після виборів однією з головних інтриг залишаються подальші кадрові призначення у вищих ешелонах влади. Тиждень.ua зібрав версії найімовірніших призначень у Верховній Раді, Кабміні, Адміністрації Президента та РНБО.

Основними претендентами на посаду спікера новообраного парламенту називають Володимира Литвина та Олександра Лавриновича. За інформацією ЗМІ, кандидатуру Литвина нібито підтримує нинішній секретар РНБО Андрій Клюєв, а Лавриновича - голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Серед ймовірних кандидатур на посаду голови ВР також називають Олександра Єфремова, самого Андрія Клюєва, а також Сергія Тігіпка.

Опозиціонери також заявили, що претендуватимуть на посаду спікера, однак обрання опозиційного голови ВР малоймовірна. Теоретично можливим є й обрання спікером незалежного самовисуванця, в парламентських кулуарах найчастіше звучить прізвище Петра Порошенка.

На посаду першого віце-спікера претендує комуніст Адам Мартинюк. За даними джерел деяких ЗМІ, на цю ж посаду може претендувати Оксана Калетник, родичка регіонала Григорія Калетніка і його сина Ігоря Калєтніка (КПУ), яка планує у парламенті приєднатися до комуністів.

Посаду віце-спікера готові віддати опозиціонерам. На цю посаду називають двох претендентів - Арсенія Яценюка і Олександра Турчинова. За даними ЗМІ, регіонали категорично проти Турчинова на цій посаді. Яценюка і Турчинова також розглядають як претендентів на посаду голови фракції "Батьківщини".

Представники провладних сил мають намір очолити щонайменше 17 комітетів із 28. При цьому пріоритет буде віддаватися комітетам соціально-економічного блоку. Решту другорядних комітетів вони готові віддати опозиції.

Претендентом же на посаду прем’єр-міністра є голова Нацбанку Сергій Арбузов (представник Сім’ї президента), а також секретар РНБО Андрій Клюєв.

Деякі експерти, називали серед можливих претендентів на посаду прем’єра також Валерія Хорошковського, Юрія Колобова (голова Мінфіну) та Петра Порошенка.

Як заявляли експерти, Микола Азаров ще на кілька місяців залишиться у кріслі прем’єра.

Сергію Тігіпку дали право самостійно обрати, де працювати – в Раді чи в уряді.

Кандидатом на одну з трьох посад віце-прем’єра називають нинішнього голову Ради міністрів АРК Анатолія Могильова.

Як відомо, 8 із 18 членів урядів, включно із прем’єром, обрані до Верховної Ради. Якщо усі вони віддадуть міністерські портфелі, Кабінет міністрів стане недієздатним, бо буде укомплектованим менше, ніж на дві третини.

Як заявив напередодні президент Віктор Янукович, питання формування нового уряду за результатами виборів буде вирішено після визначення кандидатури прем'єр-міністра.

Голова держави наголосив, що зараз не можна дати 100-відсоткову відповідь, як буде сформовано уряд, оскільки ще триває переговорний процес щодо формування парламентської більшості.

"Ми проводимо переговори, ми шукаємо зараз в цих переговорах мотивацію для створення більшості у парламенті широкого такого порядку, і що ширшою буде створена коаліція в парламенті, то буде краще", - сказав президент.

На посаду голови Адміністрації президента замість Сергія Льовочкіна претендує нинішній голова МВС Віталій Захарченко.

За даними джерела в ПР, на цю посаду також претендує секретар РНБО Андрій Клюєв.

З АП у зв’язку з обрання до Ради вже звільнено Станіслава Скубашевського та Ганну Герман. Заступником голови АП замість Скубашевського може бути призначений губернатор Кіровоградщини Сергій Ларін.

Залишається незрозумілим майбутнє першого заступника голови АП Ірини Акімової, яка також обрана до парламенту. Її кандидатуру можуть запропонувати на посаду представника президента в Раді. Але не виключено, що вона може залишилися на Банковій.

За даними ЗМІ, нинішній голова РНБО Андрій Клюєв розраховує на повернення в уряд на посаду першого віце-прем’єра (цю посаду зараз займає Валерій Хорошковський), але при цьому має намір зберегти за собою неформальну посаду директора-розпорядника Ради (якщо спікером стане Литвин).

Натомість наступником Клюєва в РНБО називають Валерія Хорошковського та Андрія Портнова. Водночас кандидатуру Хрошковського розглядають як претендента на посаду глави Мінфіну, МЗС, Мінекономіки та Мін’юсту.

Нагадаємо, після виборів відбулися кадрові ротації у СБУ, МВС та Генпрокуратурі. Також були звільнені ряд голів районів та мерів міст. Крім того, 22 листопада Янукович звільнив голову Державної митної служби Ігоря Калєтніка у зв’язку з обранням його народним депутатом.

Також Янукович вже почав ротацію в Адміністрації президента (АП), обумовлену обранням до парламенту кількох керівних співробітників відомств.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: перетасують керівників Ради та Кабм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ