Чт, 2024-03-28, 22:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 25 » Широкине - найгарячіша точка зони АТО. Є загиблі й поранені. ВІДЕО
15:24
Широкине - найгарячіша точка зони АТО. Є загиблі й поранені. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій біля  с. Широкине. Противник активно застосовує 122-мм гармати та 120-мм міномети, і зазвичай активізується у другій половині доби. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

На Донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь по наших позиціях у районі аеропорту, в тому числі із застосуванням танків та 122-мм гармат. Також противник здійснив провокації південніше – в районі Мар’їнки та Гранітного та північніше – в районі Кам’янки та Верхньоторецького. Останні два населені пункти перебувають неподалік автодороги Донецьк – Горлівка, яка контролюється бойовиками.

Водночас поблизу Горлівки та Світлодарська вчора режим тиші в цілому дотримувався.

На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора ішли біля Щастя і Станиці Луганської. Бойовики ведуть вогонь з високого берега Сіверського Донця, застосовуючи важке озброєння.

Внаслідок ворожого вогню, у Станиці Луганській є руйнування житлових будинків та інфраструктури. Незважаючи на це, наші воїни успішно обороняються і відбивають агресивні потуги ворога без втрат.

У районі Бахмутської траси загалом ситуація була спокійною – бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях біля Жовтого та Сокільників. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Всього в зоні АТО на лінії зіткнення було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу сел. Мілове.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, п'ятьох поранено. Найбільших втрат сили АТО зазнали у с. Широкиному.

У Широкиному загинув боєць Нацгвардії, ще кількох поранено

Згідно з повідомленням, під час артобстрілу близько 12.45 неділі загинув військовослужбовець Нацгвардії 1987 року народження, уродженець Донецької області.

Про це повідомляє місцевий ресурс 0629 з посиланням на прес-офіцера сектора "М" Дмитро Горбунова.

Під час обстрілу о 15.40 було поранено ще двох бійців НГУ. Поранення середньої тяжкості зазнав уродженець Житомирської області 1974 року народження. Легке поранення отримав уродженець Сумської області 1982 року народження.

Крім того, о 21.50 під час мінометного обстрілу зазнали мінно-вибухових травм два військовослужбовців НГУ: уродженець Черкаської області 1984 року народження, уродженець Чернігівської області 1958 року народження.

Всі військовослужбовці отримали першу медичну допомогу в одній з лікарень Маріуполя. Вирішується питання їхнього переведення до шпиталю Міністерства оборони.

Загалом за вчорашній день позиції сил АТО були обстріляні 16 разів. З них один обстріл стався вранці в районі Чермалик із застосуванням міномета 82 мм, один раз стрілецьку зброю бойовики застосували в районі Гнутове.

Інші 14 обстрілів велися по Широкиному. З них 6 разів застосовувалася артилерія калібром 120 мм і більше. При обстрілі застосовувалися міномети і різні види стрілецького озброєння.

Також у неділю були зафіксовано 10 прольотів безпілотників.

У понеділок вночі та вранці обстріли українських позицій бойовиками знову поновилися. Так, близько години ночі, в Широкиному вогонь по позиціях сил АТО збройні формування донецьких бойовиків відкрили зі стрілецької зброї. О 4 годині ранку обстріл відновився з застосуванням міномета калібром 82 мм. Близько 7 години ранку обстріл вівся вже із застосуванням гранатометів.

На даний момент нових постраждалих серед українських силовиків немає.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

1 травня ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко вкотре пригрозив наступом.

3 травня бандформування значно посилили вогневу активність і за кількістю обстрілів на добу повернулися до рівня, який існував до укладення Мінських угод.

Окупанти створюють на Маріупольському напрямку потужний "ударний кулак" з декількох десятків одиниць бронетехніки і до 3 тис. особового складу.

20 травня на сторінці прес-центру у Facebook з'явилася інформація від спостерігачів української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, згідно з якою бойовики обстрілювали н.п. Піски ймовірно фосфорними боєприпасами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: Широкине, поранені. ВІДЕО, найгарячіша точка зони АТО, загиблі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ