Ср, 2024-04-24, 16:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 1 » Шість блогерів, які повідомили про введення військ в Пекін, затримані
12:21
Шість блогерів, які повідомили про введення військ в Пекін, затримані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Китаї заарештовано шість блогерів, які повідомили в середині березня про введення військ в Пекін і нібито спробу військового перевороту. Про це повідомляють 31 березня місцеві ЗМІ, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на агентство Сiньхуа.

Нещодавно кілька інтернет-користувачів через сервіси мікроблогів запустили чутки про введення військ до столиці і деяку надзвичайну подію. Після цього пекінське управління громадської безпеки швидко провело розслідування і, відповідно до норм законодавства, заарештувало шість осіб, причетних до створення та поширення чуток. Крім того з іншими особами, що брали участь в поширенні цієї інформації, була проведена виховна робота.

Як повідомлялося, 19 березня в китайських соціальних мережах з'явилася і була підхоплена низкою західних ЗМІ інформація про введення військ в китайську столицю і нібито спробу військового перевороту у зв'язку з розколом в політичному керівництві країни у справі члена Політбюро ЦК КПК, колишнього секретаря парткому міста Чунціна Бо Сілая. Довіри ці чутки не викликали навіть на чутливих до подібного роду спекуляцій західних фондових біржах.

У Китаї найбільші мікроблоги тимчасово призупинили роботу функції, що дозволяє залишати коментарі на сайті

У Китаї два найбільших мікроблога "Вейбо" (Sina Weibo) і "Тенсент кью-кью" (Tencent QQ) 31 березня тимчасово призупинили роботу функції, що дозволяє залишати коментарі на їх сайтах. Про це йдеться в сьогоднішніх заявах операторів даних інтернет-ресурсів, передає ИТАР-ТАСС.

Функція "коментар" не буде доступна з 31 березня по 3 квітня, "до тих пір поки з блогів не будуть видалені чутки, що містять незаконну інформацію".

Згідно з поширеною напередодні заявою державного управління інтернет-інформації КНР і поліції Пекіна, були закриті 16 сайтів і затримано шість осіб, яким "пред'явлені звинувачення в поширенні чуток в китайському сегменті Інтернету про те, що в столицю КНР введена "військова техніка". У зв'язку з поширенням чуток в популярних мікроблогах "Вейбо" і "Тенсент кью-кью", було прийнято рішення про накладення на них відповідних санкцій", - заявив офіційний представник державного управління інтернет-інформації КНР.

Спостерігачі відзначають, що "незаконна" інформація, що з'явилася в китайських блогах, пов'язана з недавнім рішенням Центрального комітету Компартії Китаю про звільнення від обов'язків секретаря парткому міста центрального підпорядкування Чунціна Бо Сілая і чутками про "політичну боротьбу" у вищих ешелонах влади в КНР, що виникли слідом за цим.

Довідка

Бо Сілай - син видного партійного діяча Бо Ібо (1908-2007) - займав посади мера м. Далянь, губернатора провінції Ляонін, міністра комерції КНР. На всіх цих посадах він проявив себе перспективним керівником, вміло залучав закордонні інвестиції і відстоював інтереси Китаю. До сих пір офіційних повідомлень про відставку Бо Сілая з Політбюро не надходило, так що не виключено, що остаточне відсторонення його від влади відбудеться безпосередньо на з'їзді партії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: затримані шість блогерів, повідомили, введення військ, Пекін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ