Пт, 2024-04-26, 23:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Штурм Євромайдану. ВІДЕО
08:59
Штурм Євромайдану. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Внутрішні війська та спецпідрозділи "Беркут" підійшли до барикади по вулиці Інститутській. Також внутрішні війська починають блокувати Майдан Незалежності по периметру - підходять по вулиць Хрещатик та Костьольній і Михайлівській. Йде штурм Євромайдану.

7:28 Зі сцени заявили про затриманих міліцією і побитих під час затримання. Але за домогою народних депутатів вже вдалося звільнити кількох затриманих Зі сцени на Майдані повідомили з Шевченківсткого РОВД.

Протестувальники утримують за собою Будинок профспілок і КМДА. Але їх витіснили з Жовтневого палацу. Штаб спротиву направляє чоловіків на декілька "гарячих точок" на вулиці Михайлівську і Інститутську.

Людей стало втричі більше, ніж вночі.

7:00 Із Будинку профспілок лікарі виносять постраждалих. Зараз їх є небагато. Люди у тисняві отримали легкі забої, переломи кінцівок та наковталися диму. Наразі немає інформації про те, що під час штурму барикад Євромайдану був застосований сльозоточивий газ, але медики "штабу революції" просять киян привозити для потерпілих молоко та лимони. Під ранок атаку "Беркуту" біля Будинку профспілок зупинили. Але Андрій Паруй просить чоловіків підійти під Будинок профспілок.

6:40 Андрій Шевченко: Михайлівську барикаду підпилюють болгаркою. На розі Будинку профспілок Беркуту додалося. Думаю, зараз продовжать. У нас людей на очах більшає.

6:20 Зі сцени оголосили три рубежі: Будинок профспілок, Інститутська та Михайлівська площа. З боку Європейської площі на підмогу Беркуту підходить загін міліції зі щитами. Водночас, важка техніка та спецмашини МЧС, які народні депутати від "УДАРу" блокували на розі Інститутської та Банкової, розвертаються та від`їжджають. Про це повідомив народний депутат Віталій Чугунніков, що перебуває на місці, повідомили УНІАН у прес-службі "УДАРу". Зі слів водіїв техніки, вони отримали наказ повертатися на місце постійної дислокації, йдеться в повідомленні.

Майдан скандує, звертаючись до силовиків: "Зброю здавай - поруч ставай!".

6:00 Метро запрацювало, але "Хрещатик" та "Майдан Незалежності зачинені для виходу. Цього разу причина - все ж таки масові заходи.

Пости ДАІ виставлені на Парковій алеї, Кловському узвозі, Бессарабської площі, вулиці Пушкінська, Прорізна, бульвар Тараса Шевченка. Вони блокують проїзд до майдану незалежності.

За словами Парубія, ситуацію стабілізували на всіх барикадах: "План Януческу провалився". Між тим барикада на Інститутській розібрана, але люди стоять обличчям проти "Беркуту". Комітет спротиву закликає зосередиться всіх на захисті наметового містечка.

За словами МВС, силовики не мають наміру знищувати наметове містечко, а лише намагаються розблокувати Інститутську для проїзду транспорту. Полковник міліції, співробітник спецпідрозділу МВС "Беркут" Сергій Кусюк стверджує, що штурмувати будівлю Київської горгосадмінстраціі і Будинок профспілок, які знаходяться під контролем учасників Майдану, не планується.

5:50 Лідер УДАРу Віталій Кличко разом з людьми відтіснили шеренгу "Беркуту" біля барикади на вулиці Інститутській. Бійці намагаються створити периметр, щоб відтіснити мітингувальників. Але люди тримаються і не дають цього зробити, повідомляє прес-служба УДАРу.

Тим часом Беркут на Інститутській фактично опинився в облозі. Як повідомляють народні депутати від УДАРу, які заблокували на Інститутській спецтехніку, зверху вулиці сформувалася колона киян, понад 300 людей. Кияни, що йшли на Майдан, опинилися в тилу у бійців і намагаються їх заблокувати. Туди прибув підрозділ внутрішніх військ і бійці почали бити людей.

5:45 "У мережі Інтернет з'явилася інформація про те, що нібито в спецавтомобілях "автоза "співробітники міліції вчинили побиття літніх людей, затриманих під час протистояння на Майдані Незалежності в Києві. МВС заявляє, що ці повідомлення не відповідають дійсності і є нічим іншим, як спробою окремих політиків маніпулювати громадською думкою", - йдеться в повідомленні прес -служби МВС, оприлюдненому в середу вранці.

Міністерство внутрішніх справ закликає громадян не піддаватися на провокації. "Протиправні дії по відношенню до правоохоронців будуть кваліфіковані як організація масових заворушень", - підкреслили в міліції.

"Міліція поки не застосовує до мітингувальників сльозогінного газу та спецзасобів. Однак у МВС запевняють , що будуть адекватно реагувати на правопорушення в межах повноважень , наданих Законом України " Про міліцію", - йдеться в повідомленні.

5:35 Голос Америки: США висловили огиду з приводу рішення влада застосувати силу до мирного протесту у Києві вночі з вівторка на середу. Таку заяву держсекретаря США Керрі поширив офіс його речника. США висловлюють глибоку огиду щодо рішення української влади надати перевагу Беркуту, бульдозерам, кийкам у відповідь на мирний протест, а не поважати демократичні права та людську гідність. "Така відповідь не є прийнятною і не личить демократії", - сказано в заяві.

5:30 Продовжується штурм Будинку профспілок. Спецназівцям вдалося прорвати кордон мітингувальників по Хрещатику з боку Європейської площі. Очевидці в центрі столиці масово повідомляють у соцмережах про те, що ліквідацію барикад під прикриттям "Беркуту" здійснюють "титушки".

5:20 Голова МЗС Швеці Карл Більд написав у Твіттері, що з занепокоєнням слідкує за подіями, які відбуваються зараз на Майдані Незалежності. "Ми слідкуємо за подіями на Майдані в даний момент з глибоким занепокоєнням", - написав він. "Репресії – це не шлях вперед для України – має бути реформа", - наголосив він. У свою чергу Посол США Джеффрі Пайєтт написав, що "опозиція демонструє стриманість Ганді. Церковні дзвони дзвонять".

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс: "Беркут виштовхує мирних демонстрантів з Євромайдану. Використано сльозогінний газ. Це доказ того, як уряд готовий до діалогу. Плачевно".

Депутат Європарламенту, екс-прем'єр Бельгії Гі Верхофстадт: "Насильство в Києві має бути припинено негайно! Кетрін Ештон повинна повернутися на Евромайдан для захисту протестувальників. Ми з Україною".

5:15 Зі сцени закликають правоохоронців приєднатися до протестувальникыв. Повідомляють, що підрозділ "Грифон" вже повернувся спиною до мітингувальників і обличчям до "Беркуту". Пізніше ця інформація виявилася неправдивою.

5:10 Внутрішні війська спробували прорвати кордон з боку вул. Михайлівської, але безуспішно. Мітингувальники поступово віднісняють кордон Беркуту в сторону Інститутської та Європейської площі.

5:00 Люди прибувають на Майдан Незалежності попри те, що проїзд з Поштової площі перекрито. Таксисти пообіцяли довозити людей безкоштовно. Пішохідна частина залишається вільною, і з боку Бессарабської площі невеликими групами постійно прибувають люди. Вже так прибуло 10 тисяч людей, повідомляє в ефірі 5-й канал. Міліція пропускає людей на площу. Зараз на площі -10. Чекають, що після відкриття метро людей буде ще більше.

Продовжують стояти намети біля сцени майдану. також продовжуєтьсясилове протистояння на Інститутській. На Майдані Незалежності в Києві ще залишаються намети мітингувальників.

Також залишається недоторканою барикада на перетині вул.Хрещатик і Городецького та біля неї немає співробітників міліції. Кордон бійців внутрішніх військ стоїть на перетині вул.Прорізній та Хрещатика на проїжджій частині і активних дій не чинить.

Силовики спробували прорватися в будівлю Будинку профспілок - штабу комітету спротиву, де зараз знаходяться лідери опозиції. Але це не вдалося. Протистояння триває. Зі сцени закликають підійти туди й допомогти протестувальникам стримувати напад.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1241 | Додав: admin | Теги: штурм Євромайдану.ВІДЕО, #Євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ