Пт, 2024-04-26, 02:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 22 » Швець: відсотки від конвертації "кіотських" грошей нікуди не поділися
16:49
Швець: відсотки від конвертації "кіотських" грошей нікуди не поділися
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Відсотки від конвертації грошей, отриманих за Кіотським протоколом, Національний банк України отримав як комісійні, і вони нікуди з державного бюджету не поділися, заявив народний депутат України від БЮТ Віктор Швець, коментуючи звинувачення, висунуті генпрокуратурою екс-прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко, передає УНІАН.

"Головна суть обвинувачення - вона не дала померти особам, які отримують соціальну допомогу від держави. Тимошенко звинувачують у тому, що вона дала відповідне доручення Міністерству фінансів проконвертувати гроші, за які Національний банк отримав 960 тис грн комісійних. Потім гроші в повному обсязі були повернуті на казначейський рахунок в "Укрексімбанк" (йдеться про 180 млн євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом - ред.) і це є підтвердження, що ніякої шкоди державі завдано не було", - сказав народний депутат.

- Кримінальною справою, порушеною проти Тимошенко, влада намагається усунути її з політичної мапи України – Міщенко

При цьому він наголосив, що висунуті Тимошенко обвинувачення - "це перший випадок в історії, коли державний службовець притягається до відповідальності за те, що він виконує свої функції".

За словами Швеця, постанова про порушення кримінальної справи - "повний правовий цинізм". При цьому він наголосив, що органи слідства сьогодні використовуються тільки як інструмент політичного тиску на опозицію.

Також депутат підкреслив, що Генеральна прокуратура абсолютно не звернула увагу на те, що відсотки, які отримав Нацбанк в результаті конвертації вказаної суми, є його прибутком, який зараховується до бюджету. "Обвинувачення Тимошенко абсолютно не ґрунтується на вимогах Кримінального кодексу, а є суто політичними", - підкреслив він.

15 грудня Генпрокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, одержаних у рамках Кіотського протоколу. Тимошенко висунули звинувачення під час допиту.

20 грудня генеральна прокуратура України змінила статус для Тимошенко з підозрюваної на обвинувачувану та обрала проти неї підписку про невиїзд як міру запобіжного заходу.

Кримінальною справою, порушеною проти Тимошенко, влада намагається усунути її з політичної мапи України – Міщенко

Порушивши кримінальну справу проти Тимошенко, влада таким чином намагається усунути лідера "Батьківщини" з політичної мапи України, заявив народний депутат України Сергій Міщенко.

"Для чого це робиться? Зрозуміло, що ця справа направлена на те, щоб з політичної мапи України усунути таку політичну фігуру як Юлія Володимирівна Тимошенко на наступних виборах", - сказав він, наголосивши при цьому, що у лідера "Батьківщини" не було ніякої особистої зацікавленості, крім однієї - "виплатити пенсії вчасно і в повному обсязі".

За словами Міщенка, сьогодні влада чинить шалений тиск на опозицію для того, щоб "у нас в країні не було ніякої опозиції, яка критикує владу і контролює її". "Кримінальна справа - це тільки ширма для того, щоб задовольнити політичні амбіції влади", - сказав Міщенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1108 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ