Чт, 2024-04-25, 20:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 2 » Шведська компанія Koenigsegg привезла до Женеви суперкар з двигуном потужністю 1115 к.с
15:34
Шведська компанія Koenigsegg привезла до Женеви суперкар з двигуном потужністю 1115 к.с
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Коли дебютував суперкар Koenigsegg Agera, то ним жваво зацікавився один з членів королівської родини Оману, ім'я якого зі зрозумілих причин тримається в таємниці. Більш того, їздити на автомобілі, доступному для простих смертних, Його Величність не побажала, і Крістіану фон Кенігзіггу довелося створювати екстремальну, "королівську" версію, яка отримала ім'я Agera R. Саме вона і приїхала до Женеви для демонстрації можливостей шведського виробника суперкарів, пишуть "Автоновости".

Від "просто" Agera, "ерка" відрізняється не тільки шильдиками, а й повноцінним заднім антикрилом і колісними дискам VGR. Вони унікальні тим, що завдяки спицям, виконаним у вигляді лопаті турбіни, диски ефективніше охолоджують керамічні гальма і попутно збільшують притискну силу.

Ще більше відмінностей у моторному відсіку, де замість 4,7-літрової "вісімки" потужністю 910 к.с. (1100 Н•м) яким оснащувався Koenigsegg Agera, тепер розмістився порівняно компактний і легкий (137 кг) п'ятилітровий мотор з двома турбокомпресорами, з яким агрегатується семиступінчаста секвентальна КПП з двома зчепленнями. Завдяки цьому машина не тільки стала економічнішою і екологічнішою (витрата палива становить 14,7 літра на сто кілометрів пробігу, викид вуглекислоти 310 г/км), а й динамічні характеристики зросли дуже серйозно.

Якщо Agera розганялася до 390 км/год, то Agera R повертає стрілку спідометра до позначки 418 км/год. Напевно, машина могла б їхати і швидше, але велику швидкість не радять розвивати давні партнери Koenigsegg, французькі шинники з Michelin. Саме вони розробили спеціальну модифікацію шин сімейства Michelin Pilot Super Sport, які гарантовано витримують швидкості до 420 км/год.

Втім, практично всі суперкари Koenigsegg обладнані лімітатором, що не дозволяє розігнатися понад 375 км/год. Річ у тому, що двигун зможе розвинути максимальну потужність 1115 к.с. і досягти 1200 "ньютонів" крутного моменту тільки в тому разі, якщо заправити автомобіль біопаливом Е85.

Якщо ж залити в бак звичайний "дев'яносто п'ятий" бензин, то результат буде вже не такий вражальний - лише 950 к.с. і 1100 Н•м. Втім, це все одно більше, ніж 910 к.с. у Koenigsegg Agera. Розгін до першої сотні невідомий, але можна припустити, що цю вправу Agera R виконає набагато швидше, ніж за 3,1 с, що потрібні на підкорення першої сотні Koenigsegg Agera.

З інших особливостей автомобіля можна відзначити наджорсткий карбоновий монокок (твердість на скручування 65 000 Нм/г), який важить лише 70 кг. За словами розробників, у автомобіля можна абсолютно спокійно демонтувати дах і це зовсім не позначиться на жорсткості кузова. Вочевидь ця обставина і спокусила високопоставленого замовника зі спекотного Оману.

Але якщо для нього автомобіль вже готовий, то решті доведеться набратися терпіння й почекати до початку літа. Саме тоді почнуть приймати замовлення і від "простих смертних". До речі, набрати доведеться не тільки терпіння, а й грошей. Ціна Koenigsegg Agera R поки що не називається, але можна не сумніватися, що йтиметься про суму з шістьма нулями.

Як повідомлялося, Женевський автосалон відкрив 1 березня свої двері для преси. Таким чином журналісти стали першими, хто зміг побачити новинки щорічного автомобільного огляду, що вважається одним з найбільш представницьких у світі. Всього ж цього року обіцяно 170 світових прем'єр, і працівники ЗМІ традиційно отримали першими право сфотографувати і "помацати" новинки індустрії, розмови про яких не стихали впродовж останніх місяців.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 942 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ