Пт, 2024-04-26, 18:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Сільгоспвиробники Іспанії - жертви "овочевого психозу"
17:07
Сільгоспвиробники Іспанії - жертви "овочевого психозу"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У Німеччині понад 1500 осіб заразилися смертельно небезпечним штамом бактерії E.coli. Джерело зараження невідоме, підозрюють овочі, через що під удар потрапило рослинництво по всій Європі. Іспанські виробники вважають, що їм доводиться незаслужено розплачуватися за всі нещастя: їхні огірки вчора реабілітували, але збитки за тиждень сягнули 286 млн доларів.

У Німеччині понад 1500 осіб заразилися надзвичайно небезпечним для життя штамом бактерії E.coli, пише The New York Times. "Санітарно-епідеміологічні служби спантеличені, по сільському господарству Іспанії завдано важкого удару, в Європі розпалюється паніка: людям неясно, чи безпечно їсти сирі овочі".

Джерела епідемії, від якої померли щонайменше 16 осіб, досі не виявлено. Медики стурбовані тим, що у великої частини заражених - потенційно летальний гемолітичний уремічний синдром, який може спричинити інсульт, епілептичні напади та стан коми. Зафіксовано небувалу кількість випадків гострої ниркової недостатності.

Більшість тих, що заразилися, проживають або побували на півночі Німеччини. Влада назвала потенційно небезпечними тільки огірки, салат і помідори, але дуже багато людей "не купують навіть вишні", - сказав Нурсан Уста, що торгує овочами і фруктами з лотка в Берліні.

В іспанському містечку Мотрі, який відвідали кореспонденти газети, в теплицях ніхто не працює: попит на овочі різко впав після того, як влада Німеччини, найімовірніше помилково, назвала Іспанію джерелом зарази. "Робота в теплицях важка, але я ніколи не відчував такої втоми і спустошеності, як тепер", - сказав Мігель Родрігес Пуентедура. У понеділок тепличне господарство, де він працював на збиранні огірків, закрилося.

Науковці поки що не можуть пояснити, чому маловідома бактерія E.coli 0104: H4 виявилася такою вірулентною. Влада ЄС вказала на кілька принципових відмінностей нинішнього спалаху інфекції: серед хворих більше двох третин - жінки, а серед найважчих хворих дуже велика частка дорослих у молодому і середньому віці.

Комісар ЄС з охорони здоров'я Джон Даллі сказав журналістам, що спалах інфекції йде на спад: в останні дні кількість госпіталізованих зменшилася. На іспанських огірках не знайдено небезпечного штаму some E.coli, підкреслив Даллі. І все ж в одному з берлінських магазинів, куди зайшли журналісти, іспанські огірки зняли з прилавка і замінили огірками місцевого виробництва. У Німеччині великі господарства втрачають до 7 млн ​​доларів на день, оскільки незатребувана продукція пропадає. В Іспанії збитки ще більші - за тиждень вони сягнули 286 млн доларів.

Розлади мови, епілептичні напади, судоми: кишкова бактерія, що бешкетує сьогодні в Німеччині, вирізняється особливою агресивністю, пише SPIEGEL ONLINE. Несподівано людина відчуває сильний біль і спазми в животі, за ними настає діарея з кров'ю і підвищення температури.

"Ось вже три тижні повідомлення про поширення цієї кишкової палички не зникають з перших шпальт видань і з випусків новин. Експерти-епідеміологи і влада кажуть, що склалася серйозна ситуація", - йдеться в статті. Бактерія вирізняється особливою "живучістю". Безперешкодно минаючи кисле середовище шлунка, вона осідає на стінках кишечнику, виробляючи отруйні для організму токсини, і лікарі наразі мало що можуть протиставити руйнівному впливу цієї палички. Наслідки можуть бути дуже сумними: від руйнування червоних кров'яних тілець до відмови нирок.

На сьогодні, повідомляє автор статті, пацієнтам з ускладненнями може допомогти така процедура, як плазмафарез, однак і цей метод на тлі відсутності накопичених відомостей про вплив інфекції на організм не є панацеєю. Експерти і лікарі пов'язують свої надії з антитілами, тестування яких відбувається паралельно в кількох клініках. Однак поки що медики просять бути обережними з висновками - побічні дії застосування цих антитіл недостатньо вивчені.

Після того як у якості джерел зараження огірки з Іспанії більше не фігурують, мікробіологи повернулися до вихідних позицій і ведуть пошуки у всіх напрямах, повідомляє видання.

Епідемія діареї, що поширена в Європі, посилилася в середу, коли був зафіксований черговий летальний результат і сотні нових випадків захворювання, - причому всі хворі, мабуть, побували в Німеччині. У середу ввечері Єврокомісія зняла застереження щодо іспанських огірків, пише Le Monde під заголовком "Заражені овочі: епідемія посилюється, підозрілість теж".

Єврокомісія констатувала "повсюдну кризу споживання" - не тільки огірків, а й фруктів і овочів загалом, продовжує видання. Ця історія поставила в скрутне становище сільгоспвиробників по всій Європі, ускладнивши і без того критичну ситуацію, що склалася в Німеччині через пізню весну, а у Франції через посуху. За оцінками німецької сільськогосподарської федерації Bauernverband, виробники недоотримують щоденно 4 млн євро, а у тих, хто займається вирощуванням огірків, оборот скоротився на 80-90%. Іспанські виробники вважають, що їм доводиться незаслужено розплачуватися за всі нещастя: за словами президента Федерації виробників-експортерів фруктів і овочів Хорхе Бротонса, "майже вся Європа" припинила закуповувати їхню продукцію, а втрати становлять близько 200 млн євро на тиждень.

На різке скорочення виторгу скаржаться також сільгоспвиробники Голландії, Бельгії, Франції та Італії, висловлюючи стурбованість "психозом, який може виявитися руйнівним для здоров'я та економіки".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 951 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ