Пт, 2024-04-26, 02:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 21 » Сили АТО зупинили наступ бойовиків на 29 і 31 блокпостах
09:54
Сили АТО зупинили наступ бойовиків на 29 і 31 блокпостах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військові зупинили наступ російсько-терористичних військ ьіля 29-го та 31-го блокпостів, повідомляє сьогодні, 21 січня, у Facebook штаб АТО. У ранковому зведенні зазначається, що ніч у зоні АТО пройшла напружено. Повідомляється про низку обстрілів.

"В Донецькому аеропорту підрозділи Збройних Сил продовжують активні дії. З 18.04 на Луганському, Дебальцівському та Донецькому напрямках терористи з РСЗВ БМ-21 обстріляли чотири рази обстріляли Кримське, двічі - Нижньотепле, Тоненьке, Піски, а також по одному разу Нижнє та Трьохізбенку. З мінометів та артилерії незаконні збройні формування обстріляли Трьохізбенку, Новотошківське, Вільхове, Тошківку, Красногорівку, Тоненьке", - йдеться у повідомленні.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook також зазначає, що протягом останньої доби тривали запеклі бої поблизу блокпоста №31 (район Бахмутки, Луганська область - ред.). Противник підтягнув значну кількість артилерії - зафіксовано щонайменше дві артилерійські групи (всього - до 25 од. ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиць Д-30, а також до 10 установок РСЗВ).

Ці артгрупи виконують завдання з вогневого ураження українських підрозділів не тільки на передових позиціях, а й у глибині їхнього бойового розміщення. Крім того, артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення і здійсненню матеріально-технічного забезпечення підрозділів українських військ на зазначеній ділянці.

Відзначаються спроби противника вести артилерійську розвідку (в першу чергу, з метою визначення даних для артилерійської стрільби по пунктах управління, постачання і зв'язку українських військ).

Через Амвросіївку і Старобешеве до Донецька прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, яких противник зазнав у боях за Донецький аеропорт (ДАП), н.п. Піски, в районі Спартака і Путилівського шляхопроводу. Зокрема, перекинуто два танкових підрозділи (всього 12 танків і пересувна ремонтна майстерня) і кілька "піхотних" підрозділів.

У районі Маріуполя противник завдав низку масованих вогневих ударів по передових позиціях українських військ (район н.п. Талаківка, Павлопіль, Сартана). Ударів завдано з метою прикрити перегрупування підрозділів російсько-терористичних військ на Маріупольському напрямку. Передові групи противника значно посилено як живою силою, так і бойовою технікою. Відзначається дія в зазначеному районі щонайменше 10 танків бойовиків безпосередньо на передових позиціях. Висування бронетехніки противника в першу лінію триває.

У районі н.п. Гранітне - Тельманове, а також Докучаєвськ - Оленівка противник далі зосереджує свіжі формування (укомплектовані як місцевими бойовиками, так і "замаскованими" під них військовослужбовцями РФ). Між н.п. Тельманове і Гранітне діє як мінімум одна ротна тактична група (РТГ) противника, яку кілька днів тому значно посилено.

У районі н.п. Докучаєвськ зафіксовано зведену батальйонну тактичну групу (БТГ), сформовану із залишків бандформування "Кальміус", частково "Оплот" і російських найманців.

На "перевалочні" санітарні пункти російсько-терористичних військ у районі н.п. Харцизьк та Торез все ще прибувають конвої з пораненими бойовиками і терористами. За останню добу зафіксовано принаймні 5 таких конвоїв.

На цих пунктах ведеться "сортування": важко поранених відправляють на територію РФ (Ростов-на-Дону), решта проходять лікування на базі звичайних цивільних медичних установ на Донбасі, де, за заявами керівництва терористів, відчувається брак кваліфікованого медперсоналу та медикаментів, а також спеціалізованого медичного обладнання, необхідного для лікування бойових поранень.

Нагадаємо, з 13 січня загострилися бої за Донецький аеропорт. 20 січня російські регулярні війська атакували українських військових на півночі зони АТО. Тривають битви в районі 29-го і 31-го блокпостів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1050 | Додав: admin | Теги: АТО, бойовик, наступ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ