Ср, 2024-04-24, 19:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Силовики відстежують усі виїзди людей до Києва
11:59
Силовики відстежують усі виїзди людей до Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Силові структури відстежують всі колективні виїзди людей до Києва. Про це заявила голова Донецької обласної організації Всеукраїнського комітету захисту прав людини Євгенія Ратникова, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні все, що пов’язано з колективними виїздами, відстежує влада. Їх хвилює, скільки поїде до Києва людей", - сказала вона і додала, що цими питаннями займається не тільки СБУ, а й "відкрито" працівники міліції. Також вона повідомила, що переконалася в цьому особисто в ході розмови з інспектором відділу громадської безпеки Донецького міського управління внутрішніх справ.

За словами Ратникової, інспектор повідомила їй, що міліція "просто збирає інформацію: скільки людей виїжджає до Києва на акції протесту підприємців проти Податкового кодексу". Також інспектор додала, що ,начебто, це потрібно "не тільки нам, це потрібно для Києва".

Більше того, сказала вона, інспектор цікавилася: в якій кількості формуються групи для виїзду до Києва для того, щоб "забезпечити" кожну своїм супроводжуючим. Для супроводу таких груп у відрядження відправляють співробітників спеціального полку патрульно-постової служби.

"Інспектор розповіла, що вони направляють свого працівника у відрядження супроводжувати групи, які їдуть до Києва. Якщо їдуть поїздом по 12-15 людей – супроводжує один міліціонер, але з`ясувалося, що він не обов`язково їхатиме поряд з ними у вагоні, а просто буде їхати в цьому ж поїзді. Тобто, міліціонера не цікавить безпека цих людей в дорозі, а цікавить, що вони робитимуть, коли вийдуть з вагону", - розповіла Ратникова.

Крім того, за словами голови Донецької обласної організації, інспектор радила подати попередню заявку в Донецький міськвиконком про те, скільки людей поїде до Києва. "Вони відстежують зараз всі групи (що від`їжджають до Києва), що явно проявилися, і, звичайно, неявні. І, звичайно, все мобілізовано, тому що на таких заходах, як правило, працюють співробітники СБУ, вже просто у відкриту задіюють органи внутрішніх справ – полк патрульно-постової служби", - сказала голова громадської організації.

Нагадаємо, що акції протеста проти Податкового кодекса на Майдані Незалежності в Києві почалися 22 листопада. З того часу акція протесту в центрі столиці не припинялася. До Києва з регіонів їхали тисячі людей. Як повідомлялося раніше, було безліч випадків, коли ДАІ не випускала автобуси з людьми в регіонах у сторону Києва. У свою чергу, Державтоінспекція спростовувала цю інформацію.

Незабаром президент України Віктор Януковіч наклав вето на кодекс, а 2 грудня Верховна Рада врахувала пропозиції президента і прийняла Податковий кодекс в новій редакції.

Але мітингуючі в центрі столиці заявили, що поки рано святкувати і 6 грудня планується проведення масштабного мітінга. У той же час, в ніч з 2 на 3 грудня силовики разігнали Майдан і розібрали наметове містечко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 812 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ