Чт, 2024-04-18, 12:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Сірі мобільні телефони відключать не раніше кінця цього року
13:30
Сірі мобільні телефони відключать не раніше кінця цього року
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Нова система боротьби з нелегальним імпортом мобільних телефонів запрацює не раніше кінця року. Мобільні оператори не встигли впровадити систему моніторингу IMEI-кодів телефонів у встановлений Нацкомісією з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) термін - до 1 лютого, і тому не відключатимуть "сірі" телефони з 16 лютого, як планувалося. У НКРЗ, схоже, ставляться до зриву терміну поблажливо і готові його корегувати з об'єктивних причин, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Вчора, 1 лютого, закінчився термін, в який оператори стільникового зв'язку зобов'язалися завершити установку устаткування для відключення абонентів, IMEI-коди (ідентифікаційний номер, що привласнюється виробником) мобільних телефонів які не внесені до бази Держцентру радіочастот. Таким чином НКРЗ розраховувала обмежити нелегальний імпорт телефонів в країну: ще в листопаді 2009 року оператори повинні були почати розсилку SMS-повідомлень абонентам з попередженням про майбутнє відключення, а 16 лютого цього року - їх відключення.

Проте жоден з національних GSM-операторів досі не встановив необхідне устаткування, та і розсилку повідомлень поки проводить лише Utel (входить в держкомпанію "Укртелеком"). І винна в цьому сама НКРЗ, запевняють оператори. За їхніми словами, технічне завдання (ТЗ) для впровадження системи моніторингу вони отримали від комісії лише в січні, а на це необхідні місяці.

У "Київстарі", "МТС-Україна" і "Астеліті" говорять, що заздалегідь провели переговори з підрядниками і зробили розрахунки, але розробити проектну документацію до отримання ТЗ було неможливо. "Тепер нам доведеться істотно допрацьовувати проект з урахуванням нових ввідних ТЗ. Саме ж впровадження системи обійдеться в кілька мільйонів доларів", - запевняють в "МТС-Україна".

Відключення повинні здійснюватися всіма операторами в один і той же час, говорять в компаніях. "Компаніям необхідно одночасно впровадити необхідні механізми і почати розсилку SMS, - вважають в "Київстарі".- Інакше той, хто зробить це першим, будуть в невигідному становищі - з мережі може піти ряд абонентів".

У "Астеліті" додають, що текст SMS також має бути узгоджений операторами. "Ми плануємо встановити і протестувати устаткування до кінця квітня 2010 року", - повідомила начальник департаменту корпоративних зв'язків "Астеліту" Надія Лубніна. А в МТС назвали ще віддаленіші терміни - "не раніше кінця року".

Не дивлячись на очевидний зрив терміну впровадження системи моніторингу IMEI-кодів телефонів, в НКРЗ поки не мають наміру його корегувати. За словами члена НКРЗ Володимира Звєрєва, в останній декаді лютого комісія збере представників операторів на засідання робочої групи, де вислухає їхні аргументи.

"Попередні параметри ТЗ були відомі ще в листопаді 2009 року, і оператори зобов'язані були почати підготовку задовго до отримання офіційного документу", - говорить він. В той же час в комісії готові йти назустріч операторам, якщо ті нададуть об'єктивні причини затримки впровадження проекту. "Але якщо це саботаж, звичайно, можливі санкції з боку НКРЗ", - зазначив Звєрєв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1109 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ