Пт, 2024-04-26, 06:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 23 » Сирія збила турецький винищувач і не вважає це "агресією"
15:13
Сирія збила турецький винищувач і не вважає це "агресією"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Представник військового відомства Сирії заявив, що сили ППО країни збили турецький винищувач "у повітряному просторі над сирійськими територіальними водами", передає його слова державне інформаційне агентство SANA, повідомляє BBC.

"З ним вчинили відповідно до законодавства, яке регулює такі ситуації", - додав сирійський генерал.

Як написав представник МЗС Сирії Джихад Макдіссі у своєму мікроблозі на Twitter, те, що сталася не було "агресією", і сирійські військові не знали, що винищувач належав Туреччині.

Сирія пообіцяла оприлюднити свою реакцію на подію після того, як буде проведено повне розслідування інциденту.

Президент Туреччини Абдулла Гюль припустив, що турецький винищувач F-4 Phantom, збитий напередодні сирійськими засобами ППО, порушив повітряний простір Сирії через високу швидкість польоту.

"Це звичайне явище, коли винищувачі іноді перетинають кордони країн, якщо брати до уваги швидкість, на якій вони пролітають над морем. Це не зловмисні дії, вони не піддаються контролю через високу швидкість винищувача", - заявив Гюль.

У суботу кораблі берегової охорони Туреччини та Сирії продовжують пошуки двох пілотів винищувача, збитого сирійськими ППО після входження в повітряний простір над сирійськими територіальними водами. В даний час обидва пілоти вважаються зниклими безвісти.

Раніше представник МЗС Сирії Джихад Макдіссі написав у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter, що подія не була "агресією", і сирійські військові не знали, що винищувач належав Туреччині. "Нерозпізнаний літальний апарат порушив повітряний простір Сирії, він летів із заходу на дуже низькій висоті і на високій швидкості над нашими територіальними водами. Системи ППО відкрили по ньому вогонь і збили літак за кілька кілометрів від суші, він впав приблизно за 10 км від узбережжя провінції Латакія", - заявив представник командування Сирії в інтерв'ю інформагентству SANA.

Сирія пообіцяла оприлюднити реакцію на подію після проведення повного розслідування інциденту.

Туреччина теж не поспішає з різкими заявами. Прем'єр-міністр країни Реджеп Таїп Ердоган, зі свого боку, заявив, що Анкара вживатиме всі необхідних кроків у зв'язку з інцидентом після того, як будуть встановлені всі факти.

Анкара і Дамаск багато років були союзниками, проте відносини між ними різко погіршилися після початку в Сирії масових виступів проти правління президента Башара Асада.

Минулої осені турецький вантажний літак C-160 потрапив під вогонь системи ППО, коли пролітав над територією Лівії. Два турецьких літаки, що вилетіли з Бенгазі, скинули гуманітарну допомогу неподалік кордону Лівії з Нігером, а також біля Сирта. Загалом було скинуто 14 тонн вантажу.

Однак після того, як вантаж був доставлений, один з літаків C-160 потрапив під вогонь ППО. Пілотові вдалося повернутися в Бенгазі, а потім вирушити до Туреччини. В результаті інциденту повітряне судно не було пошкоджено і ніхто не постраждав.

16 березня прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що його країна розгляне можливість створення на півночі Сирії "буферної зони", захищеної від сирійських урядових військ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 870 | Додав: admin | Теги: Сирія, збила турецький винищувач
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ