Чт, 2024-04-25, 08:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Квітень » 25 » Ситуація в Україні потребує колективних дій - прокурор МКС Хан
20:15
Ситуація в Україні потребує колективних дій - прокурор МКС Хан
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прокурор Міжнародного кримінального суду ООН Карім Хан повідомив, що його офіс приєднався до Спільної слідчої групи для розслідування міжнародних злочинів, скоєних в Україні.

Відповідну заяву поширено у понеділок пресслужбою Офісу прокурора.

"Я радий підтвердити, що сьогодні мій Офіс став учасником Спільної слідчої групи (ССГ) щодо передбачуваних основних міжнародних злочинів, скоєних в Україні, приєднавшись до вже існуючих членів Литви, Польщі та України", - анонсував Хан.

Прокурор нагадав, що з моменту вступу на посаду заявив, що "ефективне виконання мандата мого Офісу потребує поглиблення співпраці з усіма відповідними задіяними особами". "Ситуація в Україні, зокрема, потребує колективних дій для отримання відповідних доказів та, зрештою, забезпечення їх ефективного використання у кримінальному процесі. Визнаючи це, мій Офіс сьогодні робить важливий крок, вперше приєднуючись до ССГ під егідою Євроюсту", - додав він.

Хан констатував, що ССГ покликана сприяти розслідуванням та судовому переслідуванню у відповідних державах, а також тих, які можуть бути передані до Міжнародного кримінального суду. "Завдяки участі в ССГ мій Офіс значно розширить свої можливості доступу та збору інформації, що стосується наших незалежних розслідувань. Важливо те, що ми зможемо здійснювати швидку координацію та співпрацю у режимі реального часу з країнами-партнерами ССГ", - наголосив прокурор МКС.

Крім того, Хан запевнив, що участь Офісу в ССГ не буде "вулицею з одностороннім рухом". "Ми не хочемо бути лише одержувачами інформації та доказів. Ми також хочемо бути ефективним партнером у проведенні внутрішніх розглядів щодо основних міжнародних злочинів відповідно до принципу взаємодоповнюваності. У цьому дусі мій Офіс прагнутиме виявити всі можливості, за допомогою яких він зможе надати інформацію та докази відповідним національним властям на підтримку їхнього розслідування та судових переслідувань", - пояснив він.

Крім того, прокурор висловив подяку генеральним прокурорам Литви, Польщі та України, які приєдналися до нього сьогодні на церемонії підписання, яка започаткувала співпрацю в ССГ. "Я також хотів би наголосити на твердій підтримці Євроюсту у сприянні цьому важливому кроку. Забігаючи наперед, я й надалі прагнутиму поглиблення нашої взаємодії з усіма дійовими особами у зв'язку з ситуацією в Україні відповідно до мого мандату як прокурора", - додав Хан.

Раніше Офіс генерального прокурора України також повідомив, що Спільну слідчу групу (ССГ) з розслідування воєнних злочинів рф в Україні розширено шляхом залучення як учасника Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 573 | Додав: adminA | Теги: колективні дії, прокурор МКС Хан, Україна, ситуація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ