Чт, 2024-03-28, 14:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 1 » Ситуація в зоні АТО погіршується. ВІДЕО
19:41
Ситуація в зоні АТО погіршується. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу вісім українських військовослужбовців зазнали поранень, один загинув, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один наш воїн, ще вісім дістали поранень", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Лисенко розповів, що обстановка в зоні АТО погіршала.

"Супротивник підтягнув до лінії зіткнення декілька артилерійських батарей і вчинив масований обстріл позицій сил АТО. Вогонь вівся з ворожих гармат калібру 122 і 152 мм (це гаубиці Д-30 і "МСТА-Б2). За минулу добу окупанти випустили у бік українських військ більш як 100 артснарядів і більш як 370 мінометних мін. Загальна маса бойової частини вищезгаданих боєприпасів - понад 6,5 тонни", - розповів він.

На луганському напрямку НЗФ чотири рази порушили режим тиші в Попаснянському районі, застосовуючи міномети, зенітку й інше озброєння. Враховуючи агресивні дії бойовиків, роботу тільки що відкритого КПВВ "Золоте" було зупинено.

На донецькому напрямку бойові дії тривають по всьому фронту, але найбільш запекле протистояння - в Зайцевому і Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Окрім цього, біля смт Луганського ворог обстріляв сили АТО з БМП; за півгодини було випущено більш ніж півсотню снарядів з 73-мм гармати, якою оснащена ця броньована машина.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку сталося 47 ворожих обстрілів (кожен третій - з важкого озброєння).

На маріупольському напрямку бойовики вчинили обстріл українських військ у Мар’їнці, Новотроїцькому і на ділянці фронту Гнутове-Широкине.

"Ворог інтенсивно застосовує міномети. Сили АТО успішно ведуть вогонь у відповідь. Всього за минулу добу на маріупольському напрямку зафіксовано 26 ворожих обстрілів (приблизно кожен другий з важкого озброєння), як у темний, так і у світлий час доби", - розповів він.

У штабі АТО раніше повідомляли, що епіцентром бойових дій залишається Авдіївка. В районі Зайцевого й Авдіївки бойові дії ведуться в цілодобовому режимі. Крім того, було повідомлено, що в районі промислової зони Авдіївки бойовики використовують проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, заборонені Женевською конвенцією. Вранці 31 березня повідомлялося, що на Донецькому напрямку бойовики 7 разів обстрілювали з мінометів рубежі Авдіївки.

Вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм був також спрямований і проти сил АТО поблизу Опитного і Пісків. 31 березня в штабі АТО повідомляли, що різко загострилася ситуація на Маріупольському напрямку.

Бойовики найближчим часом планують активізуватися на Волноваському напрямку - розвідка

Російські військові на Донбасі мають намір активізувати діяльність на Волноваському напрямку, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Найближчим часом противник планує активізувати діяльність на Волноваському напрямку", - йдеться в повідомленні на сайті ГУР у п'ятницю.

Українська розвідка також зафіксувала перекидання до н.п. Докучаєвськ зведеного загону морської піхоти зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) берегових військ Чорноморського флоту ЗС РФ і 61-ї окремої бригади морської піхоти (н.п. Спутнік, Мурманська область, Росія) берегових військ Північного флоту ЗС РФ.

ГУР повідомляє про чергові втрати російських військових на Донбасі. Так, 31 березня отримали поранення 9 російських військовослужбовців 3-ї окремої мотострілкової бригади (Горлівка) і 4 російських військовослужбовців 5-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк).

Російська сторона не припиняє постачати на Донбас боєприпаси, військову техніку та паливно-мастильні матеріали для російських військових: до Харцизька прибув ешелон з військовою технікою (чотири МТ-ЛБ, 10 вантажних автомобілів), паливно-мастильні матеріали (120 тонн) і запасні частини для танків (три вагони); в Краснодон - ешелон з паливно-мастильними матеріалами (240 тонн), до Луганська - 15 танків (на тралах) і 7 вантажних автомобілів з боєприпасами.

Українська сторона надала спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність 122-мм РСЗВ "Град", артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків у районах Гольмівського, Горлівки, Макіївки і Молодіжного.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ