Пт, 2024-03-29, 00:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 13 » "Скажений принтер" російського парламенту випустив "антигейський закон"- InoPressa
10:18
"Скажений принтер" російського парламенту випустив "антигейський закон"- InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Різкий поворот до консервативної моралі православної церкви став характерною ознакою третього президентського терміну Путіна, пише європейська преса про вчорашні рішення Держдуми. Постраждають не тільки послідовники Pussy Riot і ЛГБТ-спільнота, а й останні ліберальні ЗМІ: на захисників свободи слова тепер легко навісити ярлик друзів гомосексуалістів і вжити санкцій.

Російський парламент схвалив офіційну заборону на "пропаганду гомосексуалізму", повідомляє The Financial Times. У вівторок Держдума ухвалила два закони, які символізують різкий поворот до консервативної моралі православної церкви, який став характерною ознакою третього президентського терміну Володимира Путіна. Дума майже одноголосно проголосувала за заборону "пропаганди гомосексуалізму" і "закон про богохульство", який передбачає до трьох років в'язниці за "образу почуттів вірян", пише Чарльз Кловер, нагадуючи, що останній пов'язаний зі справою панк-групи Pussy Riot.

"З моменту інавгурації в травні 2012 року Путін став підтримувати новий різновид російського консервативного націоналізму, шукаючи підтримку у груп населення більш старшого віку, менш освічених, а також тих, що проживають у сільській місцевості, слідом за підйомом міського протестного руху, представленого в основному європеїзованими росіянами із середнього класу", - йдеться в статті.

"Люди сьогодні пишуть про лібералізм тими ж словами, якими вони писали про капіталізм", - наводить автор статті думка економіста Михайла Делягіна, який згадав радянський жарт про "Захід, що загниває, але приємно пахне".

Чарльз Кловер цитує також лідера московської гей-спільноти Миколу Алексєєва: "Ми їм потрібні як внутрішні вороги. Їм потрібна якась група, яка відповідальна за розпад суспільства".

У вівторок захисники прав геїв провели акцію протесту через вулицю від будівлі Держдуми, але там вони зіткнулися з противниками ЛГБТ-руху, що кидали в них яйцями і викрикували образи, пише видання.

Московська ліберальна опозиція порівнює Думу зі "скаженим принтером" через ухвалення одним за одним законів, спрямованих на "закручування гайок" щодо протестного руху, який поступово слабшає під тиском поліції, підсумовує Кловер.

Правозахисники з Human Rights Watch звернулися до Держдуми РФ із закликом не приймати закону, спрямованого проти представників нетрадиційної сексуальної орієнтації, пише Альберто Софія в газеті Giornalettismo. На думку організації, йдеться про дискримінацію ЛГБТ-спільноти (лесбіянки, геї, бісексуали і транссексуали): закон дозволить штрафувати громадян, що вважаються "винними" у пропаганді гомосексуалізму і "нетрадиційних сексуальних стосунків", а також висилати з країни іноземців з тієї ж причини.

У деяких російських регіонах подібні закони вже прийняті, і тепер парламентарі від "Єдиної Росії" хочуть поширити ці правила на національному рівні. Роз'яснюється, що закон має намір покарати тих, хто "поширює інформацію, яка ставить під загрозу сексуальне виховання дітей", але наразі не зовсім ясно, що мається на увазі під "пропагандою гомосексуалізму", йдеться в статті.

"Погіршується і без того складна ситуація в Росії, де багато людей все ще вважає, що гомосексуалізм - це хвороба, яку слід лікувати, а зовсім не сексуальна орієнтація. В останні тижні мали місце гомофобські виступи, було вбито трьох геїв", - пише автор статті.

"Гомофобія в Росії все ще вельми поширена. За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), 88% росіян підтримують обговорюваний у Думі законопроект, і всього 7% виступають проти. Президент Володимир Путін нещодавно заявив, що він виступає за заборону на усиновлення російських сиріт одностатевими сім'ями", - додає автор.

"Хитро придумали!" - так назвав коментар оглядач німецького видання Frankfurter Allgemeine Райнхард Везер. Уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін побоюється "нерозумного" застосування закону про гей-пропаганду, повідомляє видання, проте автор статті вбачає добре продуманий розрахунок влади: закон "сформульовано таким чином, що його без особливих церемоній можна буде використовувати, щоб добити ліберальні видання, які ще лишилися в країні".

Тепер за "поширення інформації про нетрадиційні сексуальні стосунки, здатної викликати інтерес до подібних взаємин", юридичні особи будуть каратися або штрафом на 1 млн рублів, або адміністративним призупиненням діяльності терміном до 90 діб.

Розвиток подій "неважко передбачити, якщо ви знайомі з методами путінської пропаганди", пише Везер: "Державні ЗМІ і вірні Кремлю політики навісять на захисників свободи слова ярлик друзів гомосексуалістів".

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, антигейський закон, Скажений принтер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ