Сб, 2024-04-27, 23:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Березень » 23 » Скільки часу займе, щоб обійти Марс пішки
00:04
Скільки часу займе, щоб обійти Марс пішки
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Люди давно мріють про подорожі Марсом. NASA планує відправити туди астронавтів протягом наступних двох десятиліть. Але будь-хто, хто ступить на Марс, найімовірніше, дослідить лише невелику частину поверхні планети.

Чи зможе астронавт обійти весь Марс?

"Щоб відповісти на це запитання, нам знадобляться, по суті, два параметри", – каже Ердал Йігіт, доцент кафедри фізики та астрономії Університету Джорджа Мейсона, який вивчає атмосфери планет. Цими параметрами є швидкість астронавта (величина і напрямок) і відстань, яку він повинен пройти.

Якби людина подорожувала екватором Марса, їй довелося б пройти близько 21 400 кілометрів, щоб обійти всю планету. За словами Йігіта, обхід Марса через його полюси дасть змогу скоротити відстань приблизно на 160 км, але холод стане ще складнішим завданням, ніж суворі умови на решті планети.

Швидкість людини на Землі становить близько 5 км/год. Незважаючи на низьку гравітацію Марса (близько 40% від земної), Йігіт сумнівається, що швидкість ходьби людини на Марсі буде сильно відрізнятися. Як і будь-який турист, який мандрує сільською місцевістю на Землі, ця людина, найімовірніше, нестиме важкий вантаж: їй, окрім води та їжі, знадобиться ще кисень, і одягнена вона буде у важкий скафандр.

Якби хтось безперервно йшов по Марсу з такою швидкістю, розрахунок був би простим: розділіть відстань на швидкість. Це означатиме, що подорож навколо Марса займе близько 4290 годин. Марсіанська доба (вона називається соли) 24,7 години, тож для такої безперервної подорожі потрібно приблизно 174 соли. Це трохи більше чверті марсіанського року, в якому 668,6 сола.

Будемо хоч трохи реалістами

Але, звісно, ніхто не зможе йти безперервно – на Марсі, на Землі чи будь-де ще. Навіть якби людина могла взяти з собою достатньо кисню, води та їжі і могла їсти та пити під час ходьби, їй все одно довелося б зупинятися, щоб поспати. Якщо припустити, що астронавт спить близько восьми годин кожного солу, це додасть ще близько 56 солів. Якби людина зупинялася ще на чотири або п’ять годин кожний сол, щоб поїсти, відпочити, переодягнутися, помитися, облаштувати та зняти табір, це зайняло б ще 30 або 35 солів, залежно від того, якими довгими будуть зупинки.

Загалом, більш реалістична оцінка становить щонайменше 265 солів або близько 40% марсіанського року. Але цей розрахунок не враховує потенційні перешкоди. А на Марсі багато гір, деякі з яких навіть вищі ніж на Землі. Там є глибокі долини, кратери, через які важко перебратися, і їх найімовірніше доведеться обійти.

Звичайно, малоймовірно, що хтось найближчим часом здійснить подібну подорож навколо Марса. Люди не можуть обійти Землю пішки через океани. Вони побували лише на невеликій частині Місяця, незважаючи на те, що подорожували туди кілька разів. А така довга подорож Марсом створить безліч логістичних проблем. Людина просто не може забрати стільки запасів, скільки їй потрібно на такий довгий термін. Значить потрібно буде доставляти їй їжу, воду і кисень. Але ж ще незрозуміло, чи зможе людина взагалі перебувати такий довгий час на поверхні планети без захисту від небезпечної радіації, яким би надійним не був її скафандр.

Але люди вже мріють про такі подорожі і уявляють, як це буде.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 213 | Додав: admin | Теги: Марс, пішки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ