Вт, 2024-03-19, 10:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 18 » Скільки витратив на «порятунок» гривні Нацбанк сказав
08:49
Скільки витратив на «порятунок» гривні Нацбанк сказав
Інші останні на сайті holosUA.com/

  Нацбанк сказав, скільки витратив на «порятунок» гривні

Національний банк пояснює збільшення попиту на іноземну валюту сезонними, ситуативними та психологічними чинниками.

Про це йдеться в коментарі регулятора.

“Пропозиція іноземної валюти з боку головних експортних галузей (гірничо-металургійний комплекс, АПК) залишається на достатньо високому рівні, що свідчить про відсутність фундаментальних причин для знецінення гривні. Натомість спостерігається збільшення попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку через сезонні, ситуативні та психологічні чинники”, – йдеться в коментарі.

Так, дається взнаки сезонне збільшення попиту з боку імпортерів енергоресурсів, які потребують валюти для розрахунків за газ та за нафтопродукти (для раннього початку збирання врожаю) та з боку імпортерів товарів та послуг споживчого спрямування (електроніка, харчові продукти, туризм тощо), що є наслідком зростання доходів населення. Крім того, під впливом негативних очікувань вже традиційно напередодні осені зменшується пропозиція валюти з боку населення на готівковому ринку, що позначається на спрямованості операцій банків на міжбанківському валютному ринку.

“Національний банк України зберігає активну присутність на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні, які посилилися поточного тижня у зв’язку з подальшим перевищенням попиту на валюту над її пропозицією”, – наголошується у коментарі.

Для усунення дисбалансу на міжбанківському валютному ринку, що утворився під дією окреслених чинників, цього тижня НБУ щодня виходив з продажем іноземної валюти. Загалом за поточний тиждень Національний банк під час валютних інтервенцій продав $215 млн.

Зокрема, сьогодні було проведено аукціон з продажу $50 млн, у ході якого було отримано заявок на купівлю на суму $32,7 млн. За результатами аукціону регулятор продав $24,8 млн за середньозваженим курсом 27,93 грн/дол. Завдяки проведенню аукціону попит на валюту було задоволено, і довідковий курс гривні на 12:00 становив 27,93 грн/дол.

У НБУ запевняють про готовність і надалі здійснювати валютні інтервенції, аби не допустити різкого послаблення курсу гривні.

“Національний банк продовжує уважно слідкувати за розвитком ситуації на валютному ринку та готовий і надалі здійснювати валютні інтервенції у разі потреби, щоб не допускати різких “стрибків” курсу. Разом з тим наголошуємо, що за режиму гнучкого курсоутворення Національний банк згладжує лише ті значні коливання курсу, які відбуваються внаслідок ситуативних чинників. Якщо фактори, які склалися в економіці, зумовлюють тиск на послаблення чи посилення курсу, то курс має рухатись у відповідному напрямку, і Національний банк цьому руху не протидіє”, – пояснили в регуляторі.

Завдання НБУ – не утримувати курс гривні на певному рівні, а зменшити інтенсивність коливань курсу гривні і, відтак, запобігти погіршенню очікувань та формуванню ризиків для зниження інфляції до цілі, стверджується в коментарі.

Як повідомляв Укрінформ раніше, Нацбанк цього тижня двічі, 14 і 17 серпня, виходив на міжбанківський валютний ринок з інтервенціями. Так, на попередньому валютному аукціоні, 14 серпня, НБУ планував продати на міжбанку $100 млн, а продав $66,6 млн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Переглядів: 565 | Додав: adminA | Теги: Нацбанк, «порятунок» гривні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ