Сб, 2024-04-20, 08:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Лютий » 18 » Скоєння росією воєнних злочинів у війні проти України США офіційно встановили
19:28
Скоєння росією воєнних злочинів у війні проти України США офіційно встановили
Інші останні Історія українських земель на сайті holosUA.com/

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс заявляє, що усі винні у цих злочинах будуть нести відповідальність.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс наголошує, що США офіційно встановили факти скоєння воєнних злочинів росією у війні проти України.

Про це Гарріс сказала під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. Вона зазначила, що російські війська скоюють воєнні злочини на території Україні з перших днів війни.

"З перших днів цієї неспровокованої війни ми спостерігаємо, як російські сили скоюють жахливі звірства і воєнні злочини. Їхні дії - це напад на наші спільні цінності і атака на нашу спільну людяність. Нам треба бути чіткими: російські сили скоюють широкомасштабні і систематичні напади на цивільне населення - жахливі вбивства, катування, зґвалтування і депортації. Вбивства у формі страт, побиття і застосування електричного струму", - наголосила Гарріс.

Віце-президент США сказала, що російська влада примусово депортувала сотні тисяч українців до росії, у тому числі дітей.

"У справі російських дій в Україні ми вивчили докази, ми знаємо правові стандарти, і немає сумніву, що ці злочини були вчинені проти людства. Сполучені Штати офіційно встановили, що росія скоює воєнні злочини проти людства. Я і звертаюсь до усіх тих, хто вчинив ці злочини, і до їхніх керівників, які є співучасниками цих злочинів - ви будете притягнуті до відповідальності", - зазначила Гарріс.

Воєнні злочини рф в Україні

Як повідомляли ЗМІ, навесні 2022 року після звільнення Київщини від російських окупантів світ побачив перші докази їхніх воєнних злочинів. Тоді з'явилися кадри з Бучі, де на вулицях лежали тіла людей зі зв'язаними руками. Вони були застрелені російськими солдатами. Як з'ясували журналісти NYT, виконавцями масового вбивства мирних жителів у Бучі були російські десантники з 234-го десантно-штурмового полку під командуванням підполковника Артема Городілова.

Тіла вбитих українців виявляють і на інших звільнених від окупантів територіях України. Так, у Херсонській області у селищі виявлено останки тіл убитих цивільних. При первинному огляді скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа.

Посол США із особливих доручень у галузі глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак заявила, що існує безліч свідчень того, що російські окупаційні війська скоюють систематичні воєнні злочини в кожному регіоні України, який перебуває під їхнім контролем.

За її словами, до цих воєнних злочинів входять навмисні та невиборчі напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними та військовополоненими і спроби приховати ці злочини, інформація про страти, катування та сексуальне насильство.

За словами міжнародного адвоката в кримінальних справах, британського юриста Вейна Джордаша, деякі російські командири знали про сексуальне насильство своїх підлеглих в Україні, "а в деяких випадках заохочували його або навіть віддавали накази". Згідно з Женевською конвенцією, зґвалтування - військовий злочин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Історія українських земель | Переглядів: 349 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ