Пт, 2024-04-26, 16:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 9 » Скоротити зарплати міністрів і заморозити дотації сім'ї короля збираються у Бельгії
14:41
Скоротити зарплати міністрів і заморозити дотації сім'ї короля збираються у Бельгії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Скорочення на 5% зарплат міністрам федерального уряду Бельгії і заморожування протягом двох років дотацій членам королівської сім'ї - ці заходи передбачені проектом пропозицій, які належить обговорити лідерам восьми франкофонних і фламандських партій, що ведуть переговори про формування нового кабінету міністрів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

У ніч на суботу політики досягли угоди щодо параметрів інституційної реформи, тепер їм належить домовитися про соціально-економічний курс і бюджетну політику нового уряду, а також про розподіл міністерських портфелів.

В умовах глобальної фінансово-економічної кризи пропонується переглянути вихідну допомогу депутатам федерального парламенту Бельгії, а у разі добровільної відставки - взагалі позбавляти їх виплати грошової винагороди.

Після того, як трон короля бельгійців займе його спадкоємець, держдотації на утримання запропоновано виділяти тільки майбутньому монархові і його дружині.

Щодо інших членів королівської сім'ї пропонується застосовувати систему компенсаційних виплат.

Через розбіжності між франкомовними і нідерландомовними політиками Бельгія вже більше 480 днів живе без нового уряду, який повинен був бути сформоване за підсумками парламентських виборів в червні 2010 року.

Парламентерям раніше вдалося зробити прорив і вирішити головні суперечності - з питання захисту прав франкомовної меншини у фламандському окрузі під Брюсселем. Питання про округу Брюссель-Хале-Вільворді було головним каменем спотикання на переговорах, які сторони в різному складі ведуть за підсумками парламентських виборів в червні 2010 року і який не вдавалося вирішити впродовж декількох десятиліть.

Форматором майбутнього уряду, який, на думку спостерігачів, з'явиться не раніше середини листопада, виступає глава Соціалістичної партії Валлонії, франкомовного регіону Бельгії, Еліо ді Рупо.

Зараз переговорний процес проходить без участі партії "Новий фламандський альянс" Барта де Вейвера, що набрала більшість голосів у Фландрії, нідерландомовному регіоні країни, але керівництво якої зайняло безкомпромісну позицію щодо вимог франкофонів.

Раніше де Вейвер заявив, що якщо ді Рупо сформує уряд без фламандської більшості, він (де Вейвер) не визнає його як прем'єр-міністра Бельгії.

На думку ряду спостерігачів, досягненню довгожданого прогресу на переговорах сприяло вирішення виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Бельгії Верба Летерма обійняти посаду заступника генсека Організації економічного співробітництва і розвитку.

В умовах гострої політичної кризи уряд Летерма за дорученням короля бельгійців Альберта Другого, що є формальним главою держави, продовжує тимчасово виконувати обов'язки, працюючи цілком успішно: у 2010 році йому вдалося скоротити дефіцит держбюджету до 4,8% ВВП, а за підсумками 2011 року його планується знизити до 4,1%.

Проте, згідно з правилами ЄС, бюджетний дефіцит не повинен перевищувати 3% ВВП.

Відзначимо, ще в січні 2011 року жителі Бельгії виходили на багатотисячні "демонстрації ганьби" із закликом до політиків припинити чвари і створити уряд.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1242 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ