Сб, 2024-04-20, 10:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » Слідчі у "свободівця" випитували всю інформацію про однопартійців
18:57
Слідчі у "свободівця" випитували всю інформацію про однопартійців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідчий під час допиту члена ВО "Свобода" Андрія Мохника вимагав надати повні списки членів ВО із зазначенням їхнього місця роботи, адреси проживання та контактних даних. Про це Мохник заявив після допиту в МВС, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

За його словами, слідчий ГУ МВС старший лейтенант Репчук О.В. "наполегливо" вимагав цю інформацію, а також цікавився діяльністю "Свободи".

На думку Мохника, "повертається стара кагебістська практика: немає жодної політики – є суцільний кримінал: саме так діяло ЧК-ГПУ-НКВД-КГБ у боротьбі з політичними опонентами, навішуючи на них кримінальні справи".

"Справа щодо наметового містечка на Майдані – якщо вона і можлива, то лише як цивільна, бо учасники акцій протесту вийшли на захист своїх конституційних прав і не мали жодних мотивів заподіювати майнову шкоду. Тому Київська міська державна адміністрація мала би подати цивільний позов про відшкодування збитків до організаторів акцій протесту", - переконаний він.

"Натомість порушено кримінальну справу, і нею займається УБОЗ", - наголошує "свободівець".

На думку Мохника, таким чином намагаються "залякати учасників акцій протесту", а також "перманентними допитами" відривати керівників організацій від акцій.

Мохник також вважає, що слідчих намагаються "адаптувати" так, "щоби після команди "фас!" з вулиці Банкової в них не було жодних питань щодо доцільності політичних переслідувань".

ВО "Свобода" розцінює допит керівників об’єднання у МВС як "продовження політичних репресій українофобського режиму Януковича".

"Спроба притягнути до відповідальності за користування конституційним правом на мирне зібрання – це ніщо інше як брутальне порушення Конституції та встановлення поліцейського режиму в Україні", - сказано у повідомленні ВО "Свобода".

"А МВС перетворюється на знаряддя політичного тиску, який замість боротьби зі злочинністю використовується режимом як каральний орган проти своїх суперників", - додається у ньому.

Зазначимо, київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємців на акції протесту проти Податкового кодексу.

Зокрема повідомляється, що після того, як вранці в п'ятницю було примусово демонтовано наметове містечко на Майдані Незалежності, виявилося, що покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції встановлювали намети, забиваючи кілки.

Нагадаємо, що в ніч проти 3 грудня було насильно демонтовано наметове містечко учасників акції протесту на Майдані Незалежності. Акція протесту підприємців проти Податкового кодексу розпочалась 22 листопада в центрі Києва. Тоді на головній площі країни і було встановлено наметове містечко. Учасники акції залишалися на Майдані до 3 грудня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ