Пт, 2024-04-26, 12:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 19 » Слідом за мором птахів у США гине рогата худоба
14:35
Слідом за мором птахів у США гине рогата худоба
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У американському штаті Вісконсін стався мор великої рогатої худоби. Так на фермі "Стоктон" за минулі дні загинули близько 200 корів. За словами господаря ферми, ще минулого тижня "тварини почували себе чудово", і їх загибель, ймовірно, пов'язана з якимось поки не відомим йому вірусом, повідомляє ТСН.

Наразі фахівці проводять дослідження проб, узятих у загиблих тварин.

Місцеві ЗМІ не відкидають зв'язку цього випадку з масовою загибеллю риби і птиці в США та інших країнах, про точні причини якої науковці поки що одностайної думки не мають.

Днями стало відомо, що у В'єтнамі також зафіксовано численні випадки загибелі великої рогатої худоби, в результаті чого фермери не дорахувалися вже близько семи тисяч буйволів.

Нагадаємо, що за останній місяць в багатьох країнах було зафіксовано масову загибель птахів з невідомих причин. Так, більше двох тисяч мертвих дроздів упали на місто Біб в американському штаті Арканзас. Жителі повідомляли, що птахи падали лише в одному районі, площа якого не перевищує два квадратні кілометри.

Водночас, на початку місяця, майже сотню мертвих птахів, серед яких галки, ворони та сороки, виявили мешканці міста Фальчепінг, розташованого на південному заході Швеції. Постраждалих птахів буде досліджено. Шведські експерти пояснити подію поки що ніяк не можуть. "Уявлення не маю, що сталося, і тому не хочу висловлювати здогадки. Нам треба спершу попрацювати у спокійній обстановці і методично", - сказав місцевий ветеринар.

А італійські експерти з дикої флори і фауни виявили мертвими більше тисячі звичайних горлиць, а також інших птахів родини голубиних поблизу міста Фаенца, в північній італійській провінції Равенна. За словами науковців, причиною загибелі голубів, можливо, є гіпоксія. Також на думку деяких фахівців, до такого наслідку могла призвести епідемія чи вірусна інфекція, що вразила птахів, або ж хімічне отруєння, оскільки в районі, де було виявлено загиблих голубів, працює кілька заводів.

Через кілька днів італійські орнітологи припустили, що масова загибель птахів викликана звичайним, але масовим нетравленням шлунка - вони просто об'їлися відходами від обробленого соняшникового насіння на складських майданчиках розташованого поблизу олійного заводу.

Пізніше подібний випадок було зафіксовано в Канаді. Падіння на землю декількох десятків голубів сталося в околицях містечка Сент-Огюстен-де-Демор (провінція Квебек). Як повідомляється, кількість загиблих птахів досягла 80.

Черговий випадок незрозумілої масової загибелі птиці було зафіксовано і в турецькій провінції Бурсі, де загинули десятки шпаків. Фахівці проводять необхідні аналізи, проте встановити причину загибелі шпаків їм поки що не вдалося.

А от румунські дослідники розкрили причину масової загибелі птахів на сході країни, де місцеві мешканці вже почали побоюватися нової епідемії пташиного грипу. Експерти з'ясували, що шпаки померли від алкогольного отруєння. Вони наїлися виноградних вичавок, які залишаються в пресі після виробництва вина, і пташиний організм не впорався з отриманою дозою алкоголю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1251 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ