Пт, 2024-04-26, 21:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 28 » Сьогодні Україна відзначає День Конституції
11:40
Сьогодні Україна відзначає День Конституції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

8 грудня 2004 ВР затвердила закони про внесення змін до Конституції. У той же день президент Леонід Кучма підписав документ.

Закон про внесення змін до Конституції (про політичну реформу) передбачав перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень Верховної Ради до 5 років.

30 вересня 2010 КСУ визнав неконституційною політичну реформу 2004 р.

У даний час продовжується робота над черговою зміною головного закону країни. Проект закону, розроблений створеною президентом Віктором Януковичем Конституційною асамблеєю надійде до ВР на початку 2014 р. Про це заявив голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук.

Цьогорічне святкування Дня Конституції України стане святом для всіх. Сьогодні, 28 червня, в столиці будуть святкувати не лише кияни та громадяни нашої країни, а й гості з інших країн, що приїхали на Євро-2012.

У День Конституції пройде традиційний концерт на Майдані Незалежності. На сцені у фан-зоні виступлять популярні групи "ТІК", "Mad heads" і Олег Скрипка. Після концерту розпочнеться матч Німеччина - Італія, який можна подивитися на великих екранах фан-зони.

З 28 червня стартує "Трипільське коло 2012". Захід проводять на дніпровських пагорбах міста Ржищів. У програмі фестивалю: традиційні українські забави, тематичні майстер-класи, кінопокази, квести.

У суботу, 30 червня, на Майдані Незалежності виступлять легендарні британці сер Елтон Джон і група "Queen" c солістом Адамом Ламбертом. Присвячено виступ боротьбі зі СНІДом, і він буде одночасно транслюватися українськими та польськими телеканалами.

Крім того, в Центральному ботанічному саду ім. М.Гришка можна подивитися на творіння відомих скульпторів.

Нагадаємо, 17 травня Янукович підписав указ про створення Конституційної асамблеї.

Конституційна асамблея створена в складі 94 осіб. Головою його призначений перший президент України Леонід Кравчук.

20 червня Президент Віктор Янукович заявив: він чекає, що після виборів Верховної Ради до роботи Конституційної асамблеї приєднаються представники опозиції .

У свою чергу, опозиція не увійшла до складу Конституційної асамблеї, оскільки вважає, що президент Віктор Янукович створив неконституційний орган.

27 червня екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала перешкодити Президенту Україну Віктору Януковичу переписати Конституцію "під себе", а також опублікувала своє звернення до Дня Конституції.

"Український народ має повне право пишатися славними конституційними традиціями, оскільки саме на українській землі формувалися основи європейської демократії, закладалися ідеї народовладдя, а гетьман Пилип Орлик в 1710 році написав першу українську Конституцію", - наголошується в повідомленні.

Ув'язнена зазначила, що раніше вона завжди вітала українців з цим днем, але зараз не до привітань, так як "під загрозою не тільки сама Конституція, а й сутність нашого життя".

Янукович наполягає на своєму курсі, і запевняє, що Конституцію змінить. Азаров із ним солідарний

Модернізація Конституції необхідна для наближення України до європейських норм у всіх сферах життя.

Про це йдеться в зверненні президента Віктора Януковича з нагоди Дня Конституції, розміщеному на сайті президента.

"Динамічний розвиток України і світу ставить перед нами нові завдання. Зараз забезпечення принципів, гарантованих Основним законом, неможливо без змін в окремих положеннях Конституції", - вважає Янукович.

За його словами, ці зміни повинні стати базою для розвитку демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування.

Президент підкреслює, що над оновленням Конституції вже працюють кращі фахівці в галузі права, громадські діячі та авторитетні політики. До роботи Конституційної Асамблеї залучені експерти Венеціанської комісії, Ради Європи та інших міжнародних організацій.

"І сьогодні я закликаю все суспільство, всіх, кому не байдуже майбутнє країни, долучитись до оновлення Основного закону. Незалежно від політичних переконань і симпатій. Адже ця робота - заради майбутнього України", - йдеться у зверненні.

Прем'єр-міністр Микола Азаров також звернувся з привітанням до українців з нагоди дня Конституції.

На думку Азарова, Основний Закон України увійшов в громадське життя як головний оберіг демократії, гарант незалежності і соборності нашої держави.

"Верховенство права, свободи і права людини, політичне, економічне, культурне та ідеологічне розмаїття - фундаментальні засади, на яких грунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. В цей урочистий день всіх нас наповнює почуття особливої ​​гордості за свою країну. І всі разом ми будемо формувати вільне, справедливе, солідарне суспільство, потужну та заможну державу, побудовану на засадах європейської демократії", - зазначив у привітанні прем'єр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1250 | Додав: adminA | Теги: Україна, День конституції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ