Чт, 2024-04-25, 19:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 10 » Сотні пасажирів застрягли в аеропортах. Конкурент "АероСвіту" заявив про готовність забрати собі його рейси
13:17
Сотні пасажирів застрягли в аеропортах. Конкурент "АероСвіту" заявив про готовність забрати собі його рейси
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародні авіалінії України вже продають квитки на деякі рейси, які звільнилися, заявив виконавчий віце-президент МАУ з комерційної роботи Сергій Фоменко. Він повідомив також, що МАУ має намір взяти на себе рейси "АероСвіту".

При цьому МАУ продовжує співпрацювати з "АероСвітом" як з партнером, на умовах договору про спільне використання кодів (код-шерінгову угоду) на тих рейсах, які "АероСвіт" не зупинив.

"На тих рейсах, які зупинені, у нас співпраці, відповідно, немає. Про пасажирів, переліт яких оформлений на бланках авіакомпанії МАУ, ми піклуємося відповідно до встановлених стандартними правилами і технологіями - пересаджуємо або на рейси МАУ, або на рейси інших авіаперевізників, з якими у нас є домовленості", - розповів Фоменко. Крім того, він припустив залучення інших авіакомпаній для обслуговування напрямів "АероСвіту".

"Можливо, що в тих країнах, куди "АероСвіт" припинить польоти, є інші перевізники, з якими ми зустрінемося, поговоримо, як це прийнято в цивілізованому авіаційному світі, укладемо інтерлайн-угоди або угоди код-шерінга, або попрацюємо, продаючи блоки крісел", - сказав Фоменко.

Якісь частоти компанія буде обслуговувати, але не в повному обсязі, зазначив топ-менеджер, додавши, що, незважаючи на співпрацю, маршрутні сітки і завдання у компаній були різні.

На запитання про те, яку частину трафіку "АероСвіту" МАУ готова взяти на себе з "арифметичного" погляду, Фоменко не зміг відповісти, однак підкреслив, що компанія збирається розвиватися як оперуючий перевізник.

"Коли ми зрозуміємо, що в планах "АероСвіту" - суттєво скоротити рейси, ми плануємо адаптувати свої плани нарощувати обсяги, але вже не як маркетинговий, а як оперуючий перевізник. Крім того, якщо є множинне призначення, інші авіаперевізники також можуть висловити бажання і почати оперувати на тих чи інших маршрутах. Це - нормальний робочий процес", - зазначив Фоменко.

Разом з тим, він прокоментував також чутки щодо злиття МАУ з "АероСвітом". "Про злиття з "АероСвітом" мова не йшла і не повинна була йти", - підкреслив виконавчий віце-президент МАУ.

Більш як 200 пасажирів "АероСвіту" не можуть вилетіти з Таїланду і Тель-Авіва

Понад 200 пасажирів Аеросвіту застрягли у столиці Таїланду місті Бангкок. Про це повідомив один з пасажирів, передає "Українська правда".

"Рейс 171 Бангкок-Київ, який мав вилетіти о 6-й ранку місцевого часу, відкладено на невизначений час", - сказав він.

За словами співрозмовника, "людей розвозять по готелях". "Мало летіти орієнтовно 220 пасажирів. Авіакомпанія пояснює невиліт "операційними проблемами", - додав пасажир.

А в аеропорту Тель-Авіва перебуває кілька десятків українців - пасажирів "АероСвіту", котрі не можуть потрапити в Україну вже три дні. Про це повідомив один з пасажирів Андрій Пилипенко у телефонному коментарі виданню Тиждень.ua.

"За нами повинен був прилетіти літак о 17-й і забрати нас о 18-й. На даний момент нас ніхто не забрав. І, за нашою інформацією, цей рейс скасовано. Декому пропонують купити квитки по 600 доларів на інші, не українські, авіалінії і полетіти з неясною перспективою щодо повернення коштів. Така ж пропозиція була від представників "АероСвіту"", – сказав він.

За словами пасажира, додзвонитися в консульство України в Ізраїлі також не вдається, оскільки там вмикаються автовідповідачі.

"Натомість для росіян, які летіли "АероСвітом", це питання вирішив їхній консул, і майже всіх відправили іншими рейсами. З українцями зараз ніхто говорити не хоче", - зазначив він.

"Близько 40 пасажирів "АероСвіту", котрі брали путівку в тому ж турагенстві, що і я, наразі поселять у готелі. Що буде далі – не знаю", - зазначив Пилипенко.

Як повідомлялося, через скасування і затримки рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сотні українців в ряді країн світу не можуть повернутися в Україну, або ж повертаються іншими рейсами із затримками.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров 9 січня заявив, що потрібно домогтися компенсацій всім, хто постраждав від затримок і скасування рейсів компанії "АероСвіт" та доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу "швидко і оперативно розібратися в ситуації, проаналізувати стан справ і негайно підготувати пропозиції щодо наших дій".

Нагадаємо, Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив рішення про початок провадження у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "АероСвіт", у якого виникли фінансові труднощі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1668 | Додав: adminA | Теги: рейси, конкурент АероСвіту, аеропортах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ