Сб, 2024-04-20, 13:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Травень » 30 » Спеціальне засідання Європейської ради щодо України відбудеться у Брюсселі
08:52
Спеціальне засідання Європейської ради щодо України відбудеться у Брюсселі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У Брюсселі 30−31 травня відбудеться спеціальне засідання Європейської ради, присвячене Україні, енергетиці, продовольчій безпеці та обороні.

Про це йдеться у запрошенні для учасників від імені президента Євроради Шарля Мішеля, опублікованому на її сайті.

"З першого дня ми непохитні у нашій гуманітарній, фінансовій, військовій та політичній підтримці українського народу та його керівництва. Ми продовжимо чинити тиск на росію. Наша єдність завжди була нашим найсильнішим активом. Це залишається нашим керівним принципом", — зазначив він.

Засідання розпочнеться у понеділок, 30 травня, о 16:00 за місцевим часом (17:00) за Києвом.

"Ми розглянемо ситуацію в Україні на нашому першому робочому засіданні, і президент Зеленський приєднається до нас по відеозв'язку на початку цієї дискусії", — сказано у тексті запрошення.

Мішель наголосив, що допомога Україні у задоволенні її потреб у ліквідності залишається одним із найнагальніших завдань ЄС та його партнерів.

"Ми також обговоримо, як найкраще організувати нашу підтримку відновлення України, оскільки відновлення країни потребуватиме великих глобальних зусиль", — сказано у тексті запрошення.

На засіданні Євроради також розглянуть:

  •     Питання енергетики, зокрема високих цін на енергоносії, які боляче б'ють по економіці та зменшення залежності від російських енергоносіїв;
  •     Глобальну продовольчу безпеку. Зокрема планується обговорення "конкретних способів допомогти Україні експортувати свою сільськогосподарську продукцію з використанням інфраструктури ЄС";
  •     Питання оборони.У Березні у ЄС вирішили провести аналіз "прогалин в оборонних інвестиціях" та запропонувати подальші ініціативи щодо зміцнення європейської оборонної промислової та технологічної бази. Пріоритетом ЄС зараз є координація зусиль держав-членів щодо поповнення запасів та створення європейської промислової бази.

Зазначимо, що станом на 29 травня країни ЄС не досягли згоди щодо повної заборони російських енергоносіїв.

За інформацією ЗМІ, Європейський Союз розглядає можливість послаблення ембарго на імпорт нафти з росії через позицію Угорщини. Йдеться про дозвіл на імпорт російської нафти через трубопроводи, тоді як під заборону підпадатиме лише перевезення морем.

За словами президента Володимира Зеленського, поки Євросоюз зволікає з узгодженням шостого пакета санкцій проти росії, москва отримує від європейців майже по мільярду євро на день за постачання енергоресурсів.

Під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що країни Заходу мають продовжувати підтримку України та посилювати санкційний тиск на росію, щоб завдати якомога більшої шкоди її економіці.

ЄС імпортує з росії приблизно третину нафти й до 40% природного газу. Україна не раз закликала запровадити ембарго на російські енергоресурси, щоб Москва позбулася важливого джерела фінансування. А проте, на такий крок поки пішли лише окремі члени ЄС.

На початку травня Єврокомісія представила країнам-членам ЄС проєкт нового пакету санкцій проти росії, в якому, серед іншого, передбачено нафтове ембарго для рф. На тлі цього повідомлення на світових ринках зросли ціни на нафту.

Проти нафтового ембарго ЄС висловилась Угорщина, яка стверджує, що це боляче вдарить по її населенню. Угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що для подолання наслідків такого кроку його країна потребує до 18 мільярдів євро.

За даними Reuters, видобуток нафти в росії за підсумком 2022 року може знизитися на 17% — з 524 млн тонн у 2021 році до 433-475 млн тонн. Прогнозується також незначне зниження експорту російської нафти: з 231 млн тонн до 213-228 млн тонн.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 483 | Додав: adminA | Теги: Україна, засідання Європейської ради, брюссель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ