Пт, 2024-04-26, 13:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 5 » Спецслужбам США дозволили вести стеження за дзвінками американців
10:40
Спецслужбам США дозволили вести стеження за дзвінками американців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Суд США у справах про нагляд за іноземними розвідками дозволив спецслужбам продовжувати масовий збір інформації про телефонні переговори американських громадян. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представника Управління національної розвідки США, передає Lenta.ru.

Дозвіл на продовження програми прослуховування телефонних розмов було дано після запиту американської влади санкції на продовження цієї діяльності. Запит був пов'язаний із закінченням строку повноважень, раніше наданими спецслужбам рішенням суду. Такі запити на підтвердження санкцій влади регулярно направляють суду з 2006 року, коли була запущена програма прослуховування.

Дозвіл на продовження програми, наданий судом у справах про нагляд за іноземними розвідками 3 січня 2014 року, стало першим після того, як Федеральний окружний суд у Вашингтоні постановив припинити збір інформації про телефонні переговори американців.

Того ж дня, 3 січня, як пише Reuters, міністерство юстиції США подало до апеляційного суду США апеляцію на рішення Федерального окружного суду про блокування програми прослушки .

Раніше, 16 грудня, Федеральний окружний суд у Вашингтоні постановив припинити збір інформації про телефонні переговори, задовольнивши позов двох американців до уряду і Агентству національної безпеки США (АНБ). Суд вирішив, що програма збору інформації про телефонні переговори суперечить четвертій поправці до Конституції США, що захищає громадян США від необгрунтованих обшуків. Виконання судового рішення було відкладено до розгляду апеляції з боку уряду: суддя ухвалив, що справа зачіпає інтереси національної безпек , а також стосується конституційних питань, які не розглядалися раніше.

Як пише Reuters, в тому ж місяці законність збору інформації про телефонні переговори розглядав окружний суддя в Манхеттені, який визнав програму прослуховування законною на тій підставі, що вона спрямована на боротьбу з тероризмом. Як зазначає агентство, суперечливі один одному судові рішення вказують на необхідність розгляду справи Верховним судом США.

Про масштабне стеження спецслужб США за користувачами інтернету і прослуховування телефонних переговорів стало відомо влітку 2013 року. Матеріали про програми стеження передав пресі колишній співробітник АНБ Едвард Сноуден. Інформація про стеження викликала широкий суспільний резонанс і стала причиною низки дипломатичних скандалів. Самого Сноудена в США звинуватили в розголошенні державної таємниці. Зараз він перебуває в Росії, де йому надано тимчасовий притулок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: дзвінками американців, Стеження, спецслужбам США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ