Ср, 2024-04-24, 04:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 23 » Співробітники Air France і British Airways починають довгостроковий страйк
21:46
Співробітники Air France і British Airways починають довгостроковий страйк
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


За словами представників Air France, страйк торкнеться переважно внутрішніх рейсів. Про скасування міжнародних рейсів поки не йдеться, проте в компанії попереджають про можливі затримки або перенесення. У ряді регіонів Франції повітряне повідомлення може бути повністю паралізовано.
Так, аеропорти По, Біярріца, Гренобля, Ла-Рошель і Шамбері залишаться закриті аж до вихідних.

Причиною для проведення такої масштабної акції протесту послужили побоювання авіадиспетчерів за збереження робочих місць в найближчому майбутньому. Франція разом з іншими країнами Європи - Бельгією, Німеччиною, Люксембургом, Нідерландами і Швейцарією планує створити єдину структуру контролю повітряного сполучення до 2012 року. Беручи до уваги, що в найближчі 15 років авіатрафік усередині Європейського союзу зросте на 50%, держави-члени виступають за посилення наднаціональної співпраці в даній галузі.

Ініціатива, проте, викликає протести профспілок, на думку яких під удар ставиться Генеральне управління цивільної авіації Франції. "Створення міжнародної структури неминуче призведе до масових скорочень усередині національних інститутів", запевняють в об'єднанні французьких диспетчерів. Згідно з їхніми прогнозами, близько 4 з 12 тисяч співробітників управління цивільної авіації втратять робочі місця в результаті нововведення.

В середині січня авіадиспетчери Франції вже висловлювали свою незадоволеність планами уряду в рамках дводенного страйку. Нинішня акція протесту продовжиться по 26 лютого включно. За словами представників Air France, про всі зміни авіакомпанії і клієнти будуть інформовані додатково.

В той же час бортпровідники авіакомпанії British Airways (BA) повторно проголосували за проведення страйку. Позитивно з цього питання висловилися 9 тис (близько 81%) співробітників BA, що є членами профспілки Unite.

Невдоволення, тих, що проголосували, викликано планами збиткової авіакомпанії зі скорочення кількості бортпровідників на лініях і зниження заробітної плати.

Точну дату і терміни проведення страйку профспілка планує оповістити до кінця поточного тижня, а також направити офіційне повідомлення керівництву British Airways. Після цього страйк може початися вже через тиждень.

Як зазначив прес-секретар профспілки Unite Лен Маккласкі, результати голосування "вразили своєю одностайністю", не дивлячись на погрози з боку менеджменту BA щодо позбавлення найбільш "активних" співробітників пільг на перельоти.

Раніше співробітники BA мали намір провести 12-денний страйк напередодні Різдва. Він був призначений на 22 грудня 2009 року, проте британський Верховний суд підтримав позов авіакомпанії British Airways про накладення заборони на його проведення. За проведення страйку тоді висловилися 92,5% голосуючих співробітників авіакомпанії. Проте, суд визнав голосування щодо проведення акції незаконним. Підставою для заборони послужило те, що в голосуванні брали участь члени профспілки, що вже не є співробітниками British Airways.

Доподаткові збитки британської авіакомпанії British Airways за 9 місяців 2009-2010 фінансового року, що завершилися 31 грудня 2009 року, становлять 342 млн фунтів стерлінгів (392 млн євро), збільшившись в порівнянні з доподатковими збитками за аналогічний період роком раніше у розмірі 70 млн фунтів. У III кварталі поточного фінансового року доналоговий збиток British Airways становив 50 млн фунтів стерлінгів (57,3 млн євро), знизившись в порівнянні із збитком у розмірі 122 млн фунтів стерлінгів роком раніше.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1064 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ