Чт, 2024-04-18, 06:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 3 » "Спочатку вижити, потім жити далі" - Андрій Курков. Die Presse
12:00
"Спочатку вижити, потім жити далі" - Андрій Курков. Die Presse
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Український письменник Андрій Курков в інтерв'ю Die Presse заявив, що чемпіонат Європи з футболу не породив нових абсурдних сюжетів. Раніше він казав, що абсурдних сюжетів в Україну стільки, що їх вистачило б на тисячу письменників і більше, та ще залишилося б і на експорт.

З негативних наслідків чемпіонату письменник підкреслив те, що при підготовці було вкрадено колосальну кількість грошей. Як позитивний момент він відзначив інфраструктурний розвиток, наприклад, оновлення Київського аеропорту, а також створення гарного іміджу України в очах фанатів.

Бойкот чемпіонату європейськими політиками, пов'язаний зокрема з Юлією Тимошенко, Курков визнав доречним. Однак він зазначив, що Тимошенко - теж диктатор, що відмінності між нею і Януковичем мінімальні і що вона просто представляє інший регіональний клан. За його словами, Тимошенко набагато хитріша, харизматичніша, освіченіша й жорсткіша за Януковича і має великий політичний талант. Він також зазначив, що хотів написати про неї книжку під назвою "Нержавіюча дівчина", але не став цього робити, бо йому запропонували написати про неї книгу під замовлення. Він повідомив, що відтоді вийшли три книги, в яких Тимошенко хочуть вбити, але їй вдається врятуватися, тому він припустив, що замовлення було направлено кільком письменникам.

Коли інтерв'юер нагадав Куркову його порівняння України з матір'ю-одиначкою, з якою всі хочуть переспати, але ніхто не хоче одружуватися, Курков сказав, що ситуація змінилася, оскільки країна вперше з моменту здобуття незалежності конфліктує як із Заходом, так і з Росією. На його думку, політики, які перебувають при владі тепер, не зможуть знайти з цієї ситуації виходу, позаяк вони проводять політику самоізоляції. Він також додав, що перебування при владі людей з кримінальним минулим стимулює злочинців і що суспільна психологія змінюється через те, що головним критерієм просування по службі є відданість Януковичу.

Курков також нагадав про різницю менталітетів між Західною та Східною Україною і відзначив, що єдиної координатної системи національної ідентичності так і не було вироблено. Він також сказав, що цим ніхто не займається, тому що регіони тримаються за різницю менталітетів, а державна влада намагається зберегти відмінності, бо інакше народ би не голосував за регіональних лідерів. За його словами, пострадянський дискурс Східної України гальмує розвиток громадянського суспільства і малого бізнесу, оскільки люди чекають милостей від держави і не виявляють власної ініціативи.

На запитання про художнє осмислення Помаранчевої революції Курков відповів, що суспільство забуло про неї. За його словами, безпосередньо після подій було знято два чи три поганих фільми і кілька книг написали журналісти, але тепер тема нікому не цікава.

На запитання, поставлене Януковичем у заголовку однієї з його книжок - "Як Україні жити далі", Курков відповів, що, перш ніж жити далі, країні потрібно пережити її нинішню владу.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: Вижити, Die Presse, Андрій Курков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ