Пт, 2024-04-19, 22:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Жовтень » 8 » Способи заробити на відео: монетизуємо контент
15:39
Способи заробити на відео: монетизуємо контент
Інші останні Новини бізнесу на сайті holosUA.com/

заробіток онлайн Відео-абсолютний тренд інтернету вже кілька років. Ми розповідали, як заробити на перегляді відео, і як геймери заробляють на балаканині в прямому ефірі, бренди запускають челенджі з багатотисячним охопленням, а Освіта йде в онлайн. Але як отримати прибуток від власного контенту?

Інформація = гроші

Інфобізнес в Україні почався з одного маленького сервісу розсилки в 2002 році. Сьогодні це один з найбільших ринків. За перше півріччя 2019 року тільки Інтернет-реклама перевалила за 30 млрд грн.

Як і в будь-якому великому бізнесі, тут формується новий запит: потрібен якісний контент. Можливо, вперше автори вкрай затребувані і здатні запустити весь продукт самостійно, від ідеї до монетизації. Народжується культура, яка хоче знати про нас все і готова платити за це.

Фотографія з Instagram Кайлі Дженнер, де вона демонструє бренд CALVIN KLEIN. Фото зібрало 5 758 142 лайків.

Ринок інструментів для монетизації зашкалює. Будь-який майданчик перетворюється в чистий прибуток. Рекламний пост в Instagram Кайлі Дженнер коштує майже 1,3 млрд доларів. Пінап-художнику Андрію Тарусову підписники на Patreon оплачують квартиру в Лос-Анджелесі. Хлопці з проекту Disgusting Men за три роки отримали 562 290 грн пожертвувань в Twitch — по 15 000 в місяць.

Так за що саме люди готові платити?

Що можна монетизувати

В основі відео-інфобізнесу-два напрямки: освітні продукти та розважальний контент. У сфері онлайн-освіти входять як класичні курси, схожі на університетське навчання, так і авторські розробки: вебінари, тренінги, коуч-сесії. Два яскравих представника-Coursera, агрегатор світових університетських програм, і Маша Янковська-художниця і автор одного з найпопулярніших курсів з живопису.

У розважальному Контенті лідирують медійні особистості-блогери і зірки. На третьому місці-креативні автори: художники, музиканти, фан-сторінки. Причому глядачі вибирають смисли і щирість замість глянцевої картинки. Приклад-співачка Abbey Glover записує пісні у ванні. У дівчини 912 тис передплатників на Youtube і більше 100 тис в Instagram.

Еббі співає, сидячи у ванні. Відео набрало понад 165 тисяч переглядів менш, ніж за місяць.

Інфобізнес готовий монетизувати будь-яке знання, яким ви володієте. На другому місці після мовних курсів-школи саморозвитку та особистісного зростання, заняття "для себе". Приготування і плетіння макраме, уроки музики і онлайн-концерти, бізнес-навички, огляди на ігри та наукові новини — на всьому, в чому ви хороші, можна заробити за допомогою відео. Потрібен тільки сам контент. Простий, доступний і тому популярний спосіб його створити-готові відео і прямі ефіри.

Як заробити на Live-трансляціях

Трансляції в прямому ефірі-інструмент широкого спектру. Його використовують і для розважального контенту, і для форматів навчання. Для кожного-свої способи монетизації.

Освітня сфера найчастіше використовує технологію закритого доступу. На лекції та вебінари продаються квитки: після оплати приходить посилання в закритий ефір. У такому ж форматі проходять онлайн-концерти та спортивні трансляції.

Розважальний контент майже завжди залишається у відкритому доступі. Блогери проводять трансляції в соціальних мережах, щоб зробити охоплення ще ширше. Монетизація відбувається за рахунок реклами: банерів від платформ і реклами товарів від самих авторів. Велику роль відіграють і пожертвування глядачів. Вбудовані сервіси донатів є в Youtube, Twitch і Однокласниках. Для інших платформ використовують зовнішні ресурси, наприклад DonationAlerts.

Як заробити на VOD

Video On Demand - це готові відео, які можна нагуглити. Згадайте YouTube і Netflix: Ви отримуєте контент, коли цього хочете. Всі заздалегідь зняті ролики, включаючи уроки, огляди, онлайн-серіали, входять в цю групу.

Формат з'явився на ринку раніше трансляцій, і тому способів монетизувати його ще більше. Вбудована реклама платформ (і підписка, щоб Цю рекламу прибрати), інтегрована в відео реклама товарів, продаж закритого доступу, оплата за перегляд — все це працює і з разовими платежами, і з щомісячною підпискою.

заробіток онлайн

Ще один спосіб монетизації, що з'явився порівняно недавно-ранній доступ. Весь контент автора публікується безкоштовно, але за платну підписку можна отримати його на кілька тижнів раніше.

Сервіси-помічники і Facecast

Платформ для заробітку на відео все більше. YouTube платить авторам за банерну рекламу і рекламні ролики, Twitch пропонує робити підписку на канал платною. Зростають сервіси онлайн-пожертвувань і зборів. Але інструментів для об'єднання всіх форматів поки не так багато. Один з них-це ми.

Facecast вміє зберігати відео, публікувати їх в закритому доступі, приймати оплату за перегляд прямо з плеєра, інтегруватися в приватні медіа і надавати детальну аналітику аудиторії. Тут можна і проводити трансляції, і продавати на них квитки. Офіційний сайт Ліги DECA MMA транслює чемпіонати через наш сервіс. Це зручно: турботи про оплату квитків і передачу відео ми беремо на себе. При цьому ніяких дратівливих банерів - в позиції реклами ми принципові.

Вам є, що розповісти

Трансляції та відео за запитом - відмінні формати, які допомагають багатьом людям монетизувати те, що вони дійсно люблять і вміють. Все, що потрібно, щоб почати заробляти-якісний, цікавий і щирий контент. Просто спробуйте почати. А з інструментами ми Вам допоможемо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини бізнесу | Переглядів: 505 | Додав: admin | Теги: відео, онлайн, заробіток
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ