Пт, 2024-04-26, 14:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 26 » Справу Макаренка і Діденка підшиють до "газової справи" Тимошенко
18:36
Справу Макаренка і Діденка підшиють до "газової справи" Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Печерському районному суді Києва почалося судове засідання у справі колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" України Ігоря Діденка і екс-голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, передає Главком.

Макаренка і Діденка привезли до суду.

Печерський районний суд Києва направив до Генеральної прокуратури України справу за обвинуваченням Ігоря Діденка, Анатолія Макаренка та колишнього заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька, передає "Інтерфакс-Україна".

Таку постанову суд ухвалив, розглянувши клопотання підсудних про необхідність направити справу до прокуратури для перегляду обвинувального висновку у зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо газових контрактів 2009 року.

Суд мотивував своє рішення тим, що в кримінальних справах стосовно Діденка, Макаренка, а також Тимошенко "вивчаються ті самі події та обставини".

"Справу повернути генеральному прокурору", - йдеться в постанові суду.

"Діденко звинувачується... в розкраданні газу, яке, за версією слідства, він зробив одноосібно, ввівши в оману всіх, кого тільки можна - уряд, "Газпром", співробітників НАКу - всіх. Зараз прокуратура порушила кримінальну справу щодо Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона звинувачується в тому, що перевищила свої повноваження під час підписання газових угод", - сказав адвокат Діденка Ігор Степанов.

"...Ми змушені в світлі того, що кримінальні справи розслідуються (проти Тимошенко), і, на нашу думку, ті дії, які інкримінуються Юлії Володимирівні, передують тим діям, які інкримінуються Діденку... ми зараз попросили суд, щоб він направив справу назад у прокуратуру для перевірки обвинувального висновку", - додав він.

Цю справу об'єднано в одне провадження разом з кримінальною справою, яку було порушено за аналогічні злочини проти колишнього голови Державної митниці України Макаренка.

За даними СБУ, під час слідства було зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину звинувачуваних в інкримінованих їм злочинах. У цій справі заарештували Діденка, Макаренка та заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька. Макаренка заарештували наприкінці червня, а Діденка - у липні 2010 року.

23 березня Служба безпеки України передала зазначену справу до прокуратури міста Києва для підтвердження звинувачувального висновку. 25 березня прокуратура передала справу до суду.

Адвокати Макаренка та Діденка не виключають об'єднання кримінальних справ проти їхніх підзахисних зі справою Тимошенко

Адвокати Ігоря Діденка та Анатолія Макаренка допускають можливість об'єднання кримінальних справ стосовно своїх підзахисних із кримінальною справою проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо газових контрактів.

"Я так вважаю, що в цьому є певна політична доцільність (у направленні судом справи Макаренка та Діденка до Генпрокуратури — ред.). Справу можуть об'єднати зі справою Тимошенко", - сказав журналістам у вівторок адвокат Макаренка Юрій Сухов.

Він висловив думку, що на засіданні суду у вівторок склалася "унікальна ситуація", оскільки Кримінально-процесуальний кодекс України не передбачає ухвалення таких рішень на цій стадії розгляду. Водночас, відповідно до постанови суду, прокуратура може оскаржити його, проте адвокат не зміг сказати, як це можна зробити. "Прокуратура може переглянути справу й назад направити до суду, може продовжити розслідування або закрити справу", - сказав Сухов.

Він також нагадав, що стосовно його підзахисного - Макаренка - незаконно діє запобіжний захід у вигляді арешту, оскільки термін його утримання під вартою вже закінчився. В цьому контексті Сухов повідомив, що захист екс-голови Держмитслужби клопотатиме перед генпрокурором про звільнення Макаренка з-під варти.

У свою чергу адвокат Діденка Ігор Степанов, відповідаючи на запитання про можливе об'єднання справ Макаренка та Діденка зі справою Тимошенко щодо газових контрактів, сказав: "Це досить складне питання. Можливо, якщо справу буде направлено на додаткове розслідування".

Також Степанов припустив, що прокуратура перевірятиме обвинувальний висновок стосовно Макаренка, Діденка, Тараса Шепітька, начальника відділу митного оформлення НАК "Нафтогаз України" Олега Бордилівського та співробітників енергетичної митниці Сергія Горячого та Олександра Конєва (перебувають на підписці про невиїзд — ред.) і після цього ухвалить відповідне рішення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ