Пт, 2024-04-19, 22:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 10 » США допомагатимуть сирійській опозиції в обхід ООН
10:08
США допомагатимуть сирійській опозиції в обхід ООН
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сполучені Штати мають намір активно працювати з сирійською опозицією і надавати їй допомогу в поваленні нинішнього президента Башара Асада, навіть в обхід РБ ООН, заявила держсекретар США Хілларі Клінтон.

"Ми не бачимо поки що єдності з Росією щодо Сирії. Якщо так і далі триватиме, то ми будемо спільно з країнами-однодумцями надавати підтримку сирійській опозиції, щоб прискорити день падіння Асада, допомогти Сирії в підготовці до демократичного майбутнього, до того щоб вона знову стала на ноги", - сказала вона журналістам у Владивостоку, пише "Інтерфакс-Україна".

Зазначивши, що сирійська проблема була однією з обговорюваних на її зустрічах з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у рамках саміту АТЕС, держсекретар повідомила: "Я сказала (...), що США не згодні з їхнім підходом до Сирії".

"Я довела думку світової громадськості, що ми повинні посилити тиск на режим Асада з метою припинення кровопролиття і початку політичного переходу. Ми продовжимо працювати з міністром Лавровим, щоб зрозуміти, чи зможемо ми відродити ідею про те, щоб трансформувати узгоджений в Женеві влітку план політичного переходу в резолюцію РБ ООН", - заявила Клінтон.

Водночас вона сказала: "Як я підкреслила на зустрічі з міністром Лавровим, це може дати ефект тільки в тому разі, якщо вона (резолюція) буде передбачати наслідки (для сирійської влади) за невиконання (плану). Немає сенсу схвалювати беззубу резолюцію. Ми багато разів бачили, що такі резолюції Асад ігнорує і продовжує атаки проти власного народу".

"Таким чином, - заявила Клінтон, - якщо ми зможемо добитися прогресу в Нью-Йорку (на засіданні РБ ООН перед сесією Генасамблеї ООН, то ми можемо спробувати підготувати резолюцію. Але треба бути реалістами".

Як повідомлялося, після зустрічі з Клінтон міністр Лавров сказав журналістам: "На часі наші зустрічі в Нью-Йорку, сесія Генеральної асамблеї ООН. Планується провести спеціальне засідання РБ ООН за участю міністрів з сирійського питання. Ми підкреслили на зустрічі з держсекретарем США, що Росія виступатиме за те, щоб РБ схвалив Женевське комюніке".

Спеціальне засідання РБ ООН щодо Сирії на рівні глав МЗС очікується у другій половині вересня 2012 року.

Тим часом, як стало відомо в понеділок, внаслідок вибуху в сирійському місті Алеппо загинули щонайменше 17 людей, близько 40 зазнали поранення.

Влада припускає, що бойовики підірвали замінований автомобіль. На місці вибуху спалахнула сильна пожежа.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад відкинув пропозицію створити на території країни буферну зону, де б могли сховатися біженці.

З пропозицією створення таких безпечних зон раніше виступили турецька влада і низка західних країн. В інтерв'ю сирійському державному телеканалу "Аль-Дунія" Башар Асад сказав, що реалізувати цю ініціативу за виниклих умов неможливо.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1245 | Додав: adminA | Теги: обхід ООН, США, сирійській опозиції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ