Чт, 2024-03-28, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 29 » США і ЄС оцінили "демократію" в Києві та Мінську однаково: немає справедливості
13:31
США і ЄС оцінили "демократію" в Києві та Мінську однаково: немає справедливості
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати і Євросоюз закликали владу Бєларусі "негайно звільнити і реабілітувати політичних в'язнів". Про це йдеться в спільній заяві, випущеній за підсумками саміту США-ЄС, що відбувся 28 листопада у Вашингтоні, передає Бі-Бі-Сі.

Вашингтон і Брюссель звертають також увагу Києва на те, що екс-прем'єр України Юлія Тимошенко має право на "справедливий, прозорий і неупереджений процес" - це стосується як суду над нею, так і її права на апеляцію.

- У Бєларусі вже забороняють глибоко дихати

На зустрічі між президентом США Бараком Обамою, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і головою Європейської ради Германом ван Ромпеєм обговорювалися переважно економічні питання, передусім кризу в єврозоні.

Однак окремий пункт підсумкової заяви присвячений "східним сусідам ЄС", щодо яких, як сказано в документі, США і Євросоюз "спільно працюють для підтримки демократії, врегулювання застарілих конфліктів та сприяння економічній модернізації".

Вашингтон і Брюссель також нагадують українській владі про взяті нею на себе зобов'язання щодо "поваги демократичних цінностей та верховенства права" і закликають її у цьому зв'язку забезпечити "справедливий, прозорий і неупереджений процес" у випадку із судами над колишніми членами уряду - "зокрема будь-яку апеляцію у справі пані Тимошенко".

"Право на апеляцію не повинно бути підірвано введенням обмежень на можливість обвинувачених виставляти свою кандидатуру на майбутніх виборах в Україні, включаючи намічені на майбутній рік парламентські вибори", - йдеться у спільній заяві США і ЄС.

У жовтні Юлію Тимошенко засудили до семи років ув'язнення за перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році. Через місяць після винесення вироку екс-прем'єру висунулинові звинувачення - цього разу в ухилянні від сплати податків й інших фінансових злочинах.

У грудні має розпочатися розгляд скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду в Апеляційному суді Києва. За даними ЗМІ, апеляційну скаргу Юлії Тимошенко розглядатимуть судді, які лише півроку працюють в Апеляційному судді міста Києва.

Вашингтон і Брюссель вимагають випустити всіх політв'язнів Бєларусі

Що стосується влади Бєларусі, то Сполучені Штати і Європейський Союз "наполягають на негайному звільненні і реабілітації політичних ув'язнених", а також вимагають від Мінська "прогресу на шляху поваги принципів демократії, верховенства права та прав людини".

Минулого четверга Рада Європи вимагала негайного звільнення керівника бєларуського правозахисного центру "Весна" Алеся Бєляцького, засудженого в Мінську до 4,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наступного дня Комітет ООН проти тортур заявив, що в Бєларусі широко застосовуються тортури в місцях ув'язнення, а також провадиться політика залякування опозиціонерів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1094 | Додав: adminA | Теги: Вашингтон і Брюссель
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ