Пт, 2024-04-19, 06:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 17 » США і Європа ввели санкції проти опозиції Сирії
12:12
США і Європа ввели санкції проти опозиції Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Влада США внесла до "чорного списку" терористів Абу Мухаммеда аль-Джавлані, який очолює угруповання "Джебхат ан-Нусра" ("Фронт перемоги"), що вважається підрозділом "Аль-Каїди" в Сирії, пише Newsru.com

"Аль-Джавлані заявляв на відео, що його кінцевою метою є повалення сирійського режиму і встановлення шаріатського закону по всій країні. "Аль-Каїда в Іраку" доручила аль-Джавлані виконати ці завдання. Під його керівництвом "Джебхат аль-Нусра" здійснив безліч атак смертників по всій Сирії... Багато з цих атак призвели до загибелі безневинних сирійських громадян", - йдеться в повідомленні Держдепартаменту.

У заяві наголошується, що "в результаті введення санкцій заморожується вся власність, що є під американською юрисдикцією, до якої може мати причетність аль-Джавлані". Крім того, "громадянам США забороняється здійснювати будь-які угоди з ним".

Поряд з цим, міністерство фінансів США повідомило про накладення санкцій на міністра оборони Сирії Фахда Джасема аль-Фрейджа, главу сирійського мінохоронздоров'я Саада Абдель-Саляма ан-Наіфа, міністра промисловості Аднана ас-Сухно і міністра юстиції Нежма аль-Ахмада, а також "Сирійські арабські авіалінії" і телеканал Addounia.

З-поміж терактів, які скоїло угруповання, влада США називає вибух терориста-смертника на військовій базі поблизу Голанських висот 26 січня поточного року, 15 лютого угруповання взяло відповідальність за вибухи смертників у Дамаску і в сусідньому місті аль-Шададі, а в березні здійснило два напади смертників на міст і бункер біля міста Хомс.

Нещодавно лідер угруповання аль-Джавлані заявив про лояльність лідеру "Аль-Каїди" Айману аз-Завахірі.

"Насильницький, фракційний підхід "аль-Нусри" суперечить сподіванням сирійського народу, включаючи переважну більшість сирійської опозиції, яка домагається вільної, демократичної, нерозділеної Сирії... Екстремізму і терористичній ідеології немає місця в Сирії після Асада, і всі відповідальні сирійці повинні протестувати проти "Аль-Каїди" та інших екстремістських елементів", - йдеться в заяві Держдепу.

Нагадаємо, США і Росія домовилися минулого тижня організувати міжнародну конференцію щодо Сирії, куди вони намагаються залучити й представників влади, і опозицію. США виступають за якнайшвидший відхід від влади Асада, але поки що не зважилися підтримати зброєю сирійську опозицію, побоюючись її радикалізації.

Франція і Великобританія вимагають від ООН визнати "Джебхат ан-Нусра" терористами

Франція і Великобританія приєдналися до США і готують звернення до комітету з санкцій ООН, домагаючись визнання угруповання "Джебхат ан-Нусра" терористичним. Мета Парижа і Лондона - зменшити вплив ісламських радикалів і зміцнити позиції "поміркованих сил", що протистоять Башару Асаду.

Питання про санкції проти "Джебхат ан-Нусра" може стати рідкісним випадком, коли всі п'ять постійних членів Радбезу ООН виступлять стосовно Сирії з єдиних позицій.

Джихадисти часто краще озброєні, аніж підрозділи більш поміркованої Вільної сирійської армії (ВСА), на яку роблять ставку західні країни. Саме ВСА мають призначатися озброєння, почати постачання яких пропонують Франція і Великобританія, зустрічаючи рішучий опір з боку партнерів по ЄС, в першу чергу Німеччини та скандинавських держав.

Головний аргумент противників цього кроку - відсутність гарантій, що зброя, спрямована "поміркованим силам", не опиниться зрештою в руках їхніх союзників-радикалів. Найбільшу тривогу у зв'язку з цим викликають ракети "земля-повітря", здатні вражати як військові літаки Башара Асада, так і цивільні лайнери.

Після того, як комітет з санкцій ООН внесе "Джебхат ан-Нусра" до списку терористичних організацій, проти неї автоматично буде вжито цілий комплекс заходів, передбачених у подібних випадках: ембарго на постачання зброї, заморожування банківських рахунків, заборону на в'їзд в зарубіжні держави.

Втім, експерти сумніваються, що ці кроки підірвуть бойову міць "Джебхат ан-Нусра". Угруповання отримує стабільне фінансування з країн Перської затоки, а що стосується збройового ембарго, джихадисти легко можуть його обходити, проводячи взаємовигідні угоди із "соратниками по боротьбі" з тієї ж таки СВА.

Нагадаємо, в квітні поточного року іракська філія "Аль-Каїди" вперше підтвердила, що в цю мережу входить ісламістське угруповання "Фронт аль-Нусра", що бере участь в сирійському конфлікті на боці повстанців.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: США, Європа, Опозиція Сирії, санкції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ