Чт, 2024-04-25, 01:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 27 » США передрікають бійню за Алеппо, але втручатися не будуть
12:48
США передрікають бійню за Алеппо, але втручатися не будуть
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сполучені Штати висловили побоювання, що сирійські урядові війська готуються здійснити бійню в другому за величиною місті країни, Алеппо. На думку Державного департаменту США, стягування до Алеппо танків, бойової авіації та вертольотів свідчить про неминучість і близькість великомасштабної військової операції, повідомляє BBC.

У свою чергу, сирійські повстанці поповнюють запаси зброї та медикаментів в очікуванні атаки на свої позиції в Алеппо - місті з двохмільйонним населенням, який є комерційною столицею Сирії.

За словами представника Держдепу США Вікторії Нуланд, має місце "серйозна ескалація" конфлікту в Сирії.

"Наші серця - з жителями Алеппо, - заявила Нуланд. - Те, що там відбувається, - це чергова спроба приреченого режиму зберегти контроль".

При цьому вона додала, що Вашингтон не втручатиметься в сирійський конфлікт і обмежиться наданням невійськової допомоги повстанцям, які вже протягом 16 місяців намагаються повалити режим Башара Асада.

"Ми не вважаємо, що, підливаючи олії у вогонь, можна врятувати життя", - зауважила представник Держдепу.

У Сирії від березня 2011 року триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.

Мирні жителі поспіхом залишають місто

Тисячі жителів вже покинули місто через побоювання, що в найближчі дні він опиниться в центрі масштабного бою.

Агентство France-Presse передає слова співробітника сирійських спецслужб про те, що на околиці Алеппо перекидають війська спеціального призначення для "масованого контрнаступу в п'ятницю або суботу".

Подібні повідомлення надходять і від активістів опозиції, які розповідають, що з боку Дамаска до Алеппо стягуються урядові війська. Повідомляється також про те, що колони танків і військових вантажівок направляються до Алеппо від міста Хама і з боку кордону з Туреччиною в провінції Ідліб.

За словами повстанців, в четвер в Алеппо вбито щонайменше 34 людини внаслідок обстрілу з боку урядових сил. Один антиурядовий активіст розповів агентству Reuters, що більшість загиблих - мирні жителі, адже повстанці не закріплюються на якомусь одному місці, а постійно пересуваються по місту.

Вся провінція Алеппо перебуває в руках повстанців

За словами журналіста BBC Єна Пеннела, Алеппо виявився центром протистояння, яке ні влада, ні бойовики не можуть дозволити собі програти.

Кореспондент газети Guardian Люк Хардінг, який перебуває за 50 км на захід від Алеппо, розповів BBC, що майже вся провінція Алеппо перейшла до рук повстанців, проте було б перебільшенням сказати, що вони контролюють половину території самого міста.

"Повстанці збираються в південних і північно-східних кварталах Алеппо, - каже Люк Хардінг. - Вони нападають подібно до партизанів і миттєво розчиняються".

У Дамаску, згідно з даними антиурядових активістів, армія піддала інтенсивному обстрілу решту кварталів, які лишилися під контролем повстанців. Загинуло 20 мирних жителів.

За словами влади, війська проводять операцію проти "залишків груп терористів-найманців".

Більш як половина спостерігачів ООН покинули Сирію

Майже половина з 300 міжнародних спостерігачів в Сирії тимчасово покинули країну, вони будуть повернуті в разі необхідності, повідомляє BBC з посиланням на заступника генерального секретаря ООН з миротворчих операцій Ерве Ладсуса.

"Ми опинилися в ситуації, коли занадто багато людей, але мало роботи. У зв'язку з цим ми тимчасово відправили по домівках близько половини спостерігачів", - сказав Ладсус.

Він додав, що "у разі якщо ситуація зміниться, на що ми щиро сподіваємося, всі ці люди повернуться до виконання своїх обов'язків".

Місію спостерігачів було відряджено до Сирії в травні цього року за рішенням Ради Безпеки ООН. Минулого тижня Радбез продовжив її перебування в країні ще на 30 днів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: США, бійню за Алеппо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ