Чт, 2024-04-25, 15:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 24 » США підігнали авіаносця до берегів Сирії. ЛАД ще думає над санкціями
12:34
США підігнали авіаносця до берегів Сирії. ЛАД ще думає над санкціями
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Новітній багатоцільовий ударний атомний авіаносець ВМС США (USS) George H.W.Bush перекинуто з району Перської затоки до берегів Сирії. Про це повідомила британська радіостанція BBC, передає ИТАР-ТАСС.

Згідно з морськими моніторинговими службами, George Bush супроводжує військово-морська група підтримки, до складу якої входить есмінець.

Авіаносець було спущено на воду в січні 2009 року і включено до складу флоту з осені того ж року. Корабель здатний нести до 70 одиниць авіаційної техніки, зокрема 48 винищувачів-штурмовиків.

Раніше з'явилася інформація, що в сирійські територіальні води вже увійшли російські військові кораблі. Як стверджував арабський телеканал Al Arabiya, російські моряки прибули у Східне Середземномор'я для розвідки та збору секретних відомостей.

У той же час сайт DEBKAfile повідомив з посиланням на дані джерел в оточенні президента Сирії Башара Асада, що російські судна не кидатимуть якір в порту Тартус. Як підкреслюють джерела, місія військових полягає не в підтримці режиму Асада, а в тому, щоб припинити з моря будь-яку іноземну інтервенцію до Сирії.

Сирійське керівництво на випадок війни з участю міжнародного контингенту налаштоване рішуче. В інтерв'ю британській газеті The Sunday Times сирійський лідер Башар Асад попередив, що будь-яка спроба іноземної інтервенції спричинить справжній "землетрус", який суттєво "струсоне" весь Близький Схід.

Зазначимо, днями Комітет з прав людини ООН ухвалив резолюцію, яка засуджує сирійський режим за придушення протестного руху, і закликав Дамаск узяти до виконання план Ліги арабських держав з припинення насильства. При цьому в резолюції, яку підтримали західні країни і ряд арабських держав, ні слова не мовиться про санкції проти Сирії.

У відповідь на ухвалення резолюції посол Сирії в ООН звинуватив європейські країни в тому, що вони оголосили Дамаску "дипломатичну війну".

Попередня спроба схвалити подібну резолюцію Радою Безпеки ООН провалилася після того, як Росія і Китай використали своє право вето. При останньому голосуванні вони вважали за краще утриматися.

Раніше в штаб-квартирі ЛАД в Каїрі відбулося екстрене засідання голів МЗС, на якому було прийнято рішення призупинити участь делегації Сирії в роботі ЛАД у зв'язку з триванням насильства в цій країні.

У Сирії вже протягом восьми місяців не припиняються антиурядові протести, які почалися в середині березня на півдні країни, в Дераа, а потім перекинулися на інші регіони. Значна частина представників сирійської опозиції і низка країн Заходу вимагають відставки президента Башара Асада.

За даними ООН, від початку масових виступів проти режиму Асада в березні цього року в Сирії загинуло більш ніж 3500 осіб. Сирійська влада звинувачує в насильстві озброєні банди і бойовиків. Проте криваві сутички між армією і демонстрантами тривають і приносять нові жертви.

США закликають своїх громадян негайно покинути Сирію

Посольство США в Дамаску закликає американських громадян "негайно" покинути Сирію через скорочення кількості комерційних рейсів з цієї країни.

"Посольство США знову закликає громадян Сполучених Штатів негайно покинути Сирію, поки доступний комерційний транспорт", - йдеться в заяві місії. За її даними, число авіарейсів з Сирії значно знизилося ще цього літа, а авіакомпанії, які залишилися, і далі скорочують частоту польотів, передає РИА "Новости".

Попередження з боку держдепу пролунало після того, як на цьому тижні було оголошено, що посол США в Дамаску Роберт Форд не повернеться в Сирію в цьому місяці, як планувалося раніше.

Американського дипломата, якого місцева влада звинувачувала у втручанні у внутрішні справи країни, відкликано з Сирії в кінці жовтня з міркувань безпеки.

Сьогодні ЛАД може вирішити, що зробити з Сирією

Міністри закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав (ЛАД), як очікується, зберуться 24 листопада в Каїрі на чергове засідання у Сирії, рішення якого можуть мати серйозний вплив на долю країни.

Зокрема, міністри обговорять питання реалізації арабського мирного плану з врегулювання внутрішнього конфлікту в Сирії. Мова піде про відрядження арабських спостерігачів до Сирії, які на місці повинні будуть оцінити ситуацію в цій країні.

Перш ніж направити спостерігачів до Сирії, ЛАД закликала Дамаск підписати спеціальний протокол щодо їхньої роботи на сирійській території. Дамаск вніс свої поправки до протоколу, однак ЛАД запропоновані зміни відкинула. На думку панарабської організації, запропоновані поправки змінюють принцип роботи місії - вона має пересвідчитися в тому, що арабська ініціатива щодо врегулювання сирійської кризи справді реалізується, а також забезпечити захист цивільних осіб.

Рішення про направлення місії з 500 арабських спостерігачів було схвалено тиждень тому за підсумками засідання голів МЗС ЛАД в Рабаті, в якому сирійські представники участі не брали. Проект протоколу про роботу спостерігачів на сирійській території передано для узгодження міністру закордонних справ Сирії.

ЛАД закликала Дамаск протягом трьох днів дати відповідь на ці пропозиції. У разі відмови прийняти міжарабських спостерігачів, а також невиконання вимоги про "негайне припинення всіх насильницьких дій", Ліга пригрозила запровадити економічні санкції стосовно Сирії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Дамаск
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ